ING Software
ING Software

Вести

Page Not Found

The page you were looking for could not be found.

Check the URL for errors.

Мордатенко: “Раднички је изазов за мене”

2016-03-14_mordatenko

Анастасијс Мордатенко од јуче је и званично део нашег тима за наредну сезону. Овај 19-годишњи везиста, који игра по бочним странама, почео је каријеру у Сконту из Риге. Након тога, три сезоне провео је у естонијском Инфонету из Талина. Последње три године, пре доласка у Ниш, провео је Вентспилсу из кога долази као позајмљени фудбалер.

  • Долазак у Раднички је велики изазов за мене, то је тим у коме желим додатно да напредујем. Амбиције Stasклуба су велике и желим да кроз добру игру у Нишу омогућим себи даљи успон у каријери  –  рекао је Мордатенко, након што је потписао шестомесечни уговор .

Олакшавајућа околност по омаленог Летонца руског порекла је и то што у саставу има двојицу саиграча који течно говоре руски језик. Поред рођеног Московљанина Ивана Коновалова, помоћ у аклиматизацији на нову средину пружа му и Милош Живковић.

  • Добро је што у тиму има играча који говоре руски, то ми помаже да се уклопим. Доста ми значе приликом споразумевања са тренером и саиграчима. Иначе, сви у тиму су веома пријатни и осећам се добро на сваком кораку  – каже Летонац.

Високе амбиције које Раднички гаји у новој сезони за њега су додатна мотивација да вредно ради.

  • Трудићу се да дам максимум на свакој утакмици у којој будем добијао шансу. Жеље свих у клубу су да Нишлије буду у врху табеле на крају сезоне. Мене лично то мотивише да вредно радим на тренинзима како бисмо до краја године остварили наш циљ. Сви до једног се надамо Европи  –  каже популарни Стас.

Млади фудбалер, који у августу пуни 20 година, одушевљен је и навијачима нашег клуба.

  • На интернету сам гледао колико су Мераклије важне за успех тима. Уз њихову подршку Раднички може много да постигне  –  уверава Мордатенко.

“”””