ING Software
ING Software

Вести

Попара се вратио на место успеха

Popara

Припремама Радничког најзад се прикључио и Павле Попара, који је, подсетимо, пре десетак дана постигао договор са управом Радничког о повратку у Ниш. Попара је, подсетимо, играо на Чаиру шест месеци пре него се, прошле зиме отиснуо у САД, где је играо за Оранџ Каунти Блуз из Лос Анђелеса у Трећој дивизији. Омладински стаж провео је у Партизану, а потом је играо за Аполон Каламариас, Панетоликос, Паралимни, Славију из Софије, Астру из Плоештија и Погон из Шћећина.


У нишком тиму појачаће конкуренцију у офанзивном делу везног реда и у шпицу напада.

  • Решио сам да се вратим, из неколико разлога. Најпре, из породичних, а потом и професионалних. Лига у којој сам играо води се као Друга МЛС лига, али није то квалитет у којем желим да играм и у којем бих могао да напредујем, а још нисам одустао од амбиција. Искрено, срећан сам што сам се вратио у Србију, иако су Американци, када сам им саопштио да желим да одем, били прилично изненађени – рекао нам је Попара у јучерашњем разговору

Заиста, сан је многих спортиста да остваре професионалну каријеру у Америци, јер је живот “преко баре” на далеко вишем квалитетивном нивоу:

  • Живео сам у Лос Анђелесу, Калифорнија је прелепа, то је потпуно један други свет. Све је заиста фантастично. Али, нисам видео да су у фудбалу нешто много напредовали – напомиње Попара.

Попара је стигао на Копаоник непосредно пред меч са Новим Пазаром, одгледао је само прво полувреме, а онда отишао у собу да одмара:media-share-0.02.01.fe25751e7d98f2bd9f5de13a322179f20c8ef02314b887b9cec20189fa534760-Picture

  • Напоран је пут иза мене, променио сам временску зону, прилично сам уморан. Али, верујем да ће су већ за два-три дана освежити и да ћу брзо ухватити ритам са саиграчима – оптимиста је нови-стари фудбалер Радничког.

Каже да се радује повратку на Чаир:

  • Можда је била грешка што сам уопште одлазио. Таман сам се усталио, играо добро и онда отишао… Али, верујем да ћу сада надокнадити пропуштено. Оно што сам видео у првом полувремену меча са Новим Пазаром заиста обећава. Познајем ове старије саиграче, екипа је веома добра и дисциплинована, препознаје се и тренеров рад – пун је добрих утисака повратник у табор Нишлија.

Попара верује да ће Раднички имати добру сезону:

  • Чим су сачували окосницу тима, значи да верују да могу и нешто више од онога што су постигли у прошлој сезони. А ја сам ту да помогнем да се такви циљеви остваре – има Павле самопоуздања.

Баш такви и требају Радничком!””””