ING Software
ING Software

Вести

Page Not Found

The page you were looking for could not be found.

Check the URL for errors.

Попара се вратио на место успеха

Popara

Припремама Радничког најзад се прикључио и Павле Попара, који је, подсетимо, пре десетак дана постигао договор са управом Радничког о повратку у Ниш. Попара је, подсетимо, играо на Чаиру шест месеци пре него се, прошле зиме отиснуо у САД, где је играо за Оранџ Каунти Блуз из Лос Анђелеса у Трећој дивизији. Омладински стаж провео је у Партизану, а потом је играо за Аполон Каламариас, Панетоликос, Паралимни, Славију из Софије, Астру из Плоештија и Погон из Шћећина.


У нишком тиму појачаће конкуренцију у офанзивном делу везног реда и у шпицу напада.

  • Решио сам да се вратим, из неколико разлога. Најпре, из породичних, а потом и професионалних. Лига у којој сам играо води се као Друга МЛС лига, али није то квалитет у којем желим да играм и у којем бих могао да напредујем, а још нисам одустао од амбиција. Искрено, срећан сам што сам се вратио у Србију, иако су Американци, када сам им саопштио да желим да одем, били прилично изненађени – рекао нам је Попара у јучерашњем разговору

Заиста, сан је многих спортиста да остваре професионалну каријеру у Америци, јер је живот “преко баре” на далеко вишем квалитетивном нивоу:

  • Живео сам у Лос Анђелесу, Калифорнија је прелепа, то је потпуно један други свет. Све је заиста фантастично. Али, нисам видео да су у фудбалу нешто много напредовали – напомиње Попара.

Попара је стигао на Копаоник непосредно пред меч са Новим Пазаром, одгледао је само прво полувреме, а онда отишао у собу да одмара:media-share-0.02.01.fe25751e7d98f2bd9f5de13a322179f20c8ef02314b887b9cec20189fa534760-Picture

  • Напоран је пут иза мене, променио сам временску зону, прилично сам уморан. Али, верујем да ће су већ за два-три дана освежити и да ћу брзо ухватити ритам са саиграчима – оптимиста је нови-стари фудбалер Радничког.

Каже да се радује повратку на Чаир:

  • Можда је била грешка што сам уопште одлазио. Таман сам се усталио, играо добро и онда отишао… Али, верујем да ћу сада надокнадити пропуштено. Оно што сам видео у првом полувремену меча са Новим Пазаром заиста обећава. Познајем ове старије саиграче, екипа је веома добра и дисциплинована, препознаје се и тренеров рад – пун је добрих утисака повратник у табор Нишлија.

Попара верује да ће Раднички имати добру сезону:

  • Чим су сачували окосницу тима, значи да верују да могу и нешто више од онога што су постигли у прошлој сезони. А ја сам ту да помогнем да се такви циљеви остваре – има Павле самопоуздања.

Баш такви и требају Радничком!””””