ING Software
ING Software

Новости из школе

Page Not Found

The page you were looking for could not be found.

Check the URL for errors.

Омладинци: Пироћанци пеналима до победе

слика пирот

На добром су путу били данас омладинци Радничког да освоје бар бод против имењака у Пироту. Након равноправне игре у првом полувремену, повели су  почетком другог и имали неколико шанси да то вођство увећају. Са два досуђена пенала које су реализовали, домаћи играчи су преокренули резултат и освојили бодове.

Прво полувреме је протекло у надмоћи гостију из Ниша, који су остварили већи посед лопте у ногама. Домаћи фудбалери су се ограничили да  контранападима угрожавају гол Нишлија. У два наврата им је умало и успело да савладају Којића, али је голман гостију из обе ситуације изашао као победник. Најбољу шансу омладинци из Ниша су имали преко Митровића.

Почетком другог полувремена, у 46. минутуНиколић је постигао гол, на асистенцију Митровића и донео радост гостима.

Након постигнутог гола, омладинци нишког тима су кренули још жешће на гол домаћина, али су неколико пута у изгледним ситуацијама за гол, заустављени од судијаске тројке из Зајечара због наводних офсајда.

У 68. минуту, на једну дугу лопту упућену у казнени простор Нишлија, истрчао је Којић. Када је већ имао лопту у рукама, један од нападача гостију му је избио из руку, али је у наствку акције Стевановић избио лопту у поље, а на опште изненађење, главни арбитар овог сусрета Нешић показао на “белу тачку”. Узалудни су били протести гостију, а сигруан реализатор са пеналтика је био Ивковић  за 1-1.

Досудио је судија Нешић још једном најстрожу казну и то у 89. минуту, али овога пута оправдано. Недозвољено је стратовао Михајловић, а поново се је са “креча” био сигуран Ивковић.

Могли  су омладинци Реала са Нишаве бар до бода, алу у зауставном времену није био прецизан Николић. Поново је, као и код првог гола, асистент био Митровић, али је овог пута уместо гола Николић погодио само голмана домаћих Савића.

Следећу утакмицу Раднички из Ниша игра за пет дана, а угостиће омладинце ОФК Београда.


РАДНИЧКИ ПИРОТ : РАДНИЧКИ НИШ 2:1 (0:0)

Пирот 20.08.2016.
Судије: Данијел НЕШИЋ, Милан ПЕТКОВИЋ, Саша НИКОЛИЋ (сви из Зајечара)
Жути картони: Петровић, Васић, САвић, Ивковић (Раднички Пирот), Зека, Којић, Топаловић, Михајловић (Раднички Ниш)
Стрелци: 0-1 у 46′Николић, 1-1 у 69′ Ивковић из једанаестерца, 2-1 у 89′ Ивковић из једанаестерца.

РАДНИЧКИ ПИРОТ: Савић, Васов, Ђорђевић, Васић, Мијалковић (од 67′ Мијатовић), Костадиновић, Стојановић, Никола Петровић (од 58′ Бандић), Милошевић (од 57′ Лука Петровић), Ивковић, Барошевић.

РАДНИЧКИ НИШ: Којић, Стојановић, Ристић, Стојановић (од 84′ Станојевић), Михајловић, Бабовић, Ивановић (од 69′ Топаловић), Зека (од 84′ Тројановић), Николић, Ћирковић (од 76′ Пешић), Николић.


“”””