ING Software
ING Software

Новости из школе

Page Not Found

The page you were looking for could not be found.

Check the URL for errors.

Омладинци: Пораз од Звезде

IMG_1316

Омладинци Радничког нису успели да још једном победом наставе такмичење у Омладинској лиги Србије. На Чаиру, пред око 200 гледалаца, поражени су од својих вршњака из екипе Црвене звезде резултатом 3:1. Гол за домаће је постигао Стефан Михајловић у 13. минуту.

Уводни минути меча су протекли у игри на средини терена без изразитих шанси за гол, онда је Раднички повео. У 13. минуту, после изведеног слободног ударца са бока, голман Савић је кратко одбио лопту, а у великој гужви најбоље се снашао Михајловић, који је оштрим ударцем по земљи савладао чувара мреже гостију. .

Примљени гол је пренуо омладинце Црвене звезде, који су од тог момента преузели иницијативу и све јаче почели да стежу обруч око гола Радничког.

Након колосалне шансе Пановића и стативе коју је погодио Станојев, гости су изједначили на 1:1 у 39. минуту. Романић је повео лопту поред аут-линије и предриблао неколико играча одбране Радничког, а онда је у срцу шеснаестерца пронашао слободног Цветковића који је оштрим ударцем пласирао лопту у мрежу.

До краја првог полувремена гости су могли до потпуног преокрета, а само захваљујући храбрим и правовременим интервенцијама голмана Којића, који је у неколико ситуација “један на један” спашавао свој гол, резултат се до одласка на одмор није мењао.

Онако како се завршило прво полувреме, наставило се друго. Омладинци Црвене звезде су имали већи посед лопте, а домаћи су се, под њиховим притиском, све више повлачили ка свом голу. Ипак, прву већу шансу за гол у другом полувремену имао је Раднички. Лазар Николић се стуштио у казнени простор гостију обишао и голмана Савића, али је лопта, на његову жалост, била бржа од њега и побегла му у гол-аут.

У 57. минуту Звезда је преокренула. Романић је искористио неодлучност одбране Нишлија, пресекао једну лопту, и заобишавши голмана Којића, постигао гол за 2:1.

Након примљеног гола омладинци Радничког су деловали нешто организованије и амбициозније су кренули ка голу гостију, али је најпре Стевановић у 62. минуту за делић секунде закаснио да закуца главом лопту у гол, а Стефановић је у 72. минуту добро тукао главом али је погодио само горњи део пречке.

Гости су то искористили, у финишу меча су поново имали више од игре и у 86. минуту, Цветковић је оштрим ударцем натерао голмана домаћих да капитулира по трећи пут.

Било је то коначних Раднички-Црвена звезда 1:3.


РАДНИЧКИ НИШ : ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 1:3 (1:1)

Стадион Чаир
Гледалаца око 200
Судије: Немања ЂУРЂЕВИЋ (Крушевац), Милан МИНИЋ (Ниш), Бојан СРЕTЕНОВИЋ (Крушевац)
Жути картони: Михајловић, Николић, Стојановић (Раднички Ниш)
Стрелци: 1-0 у 13′ Михајловић, 1-1 у 39′ Цветковић, 1-2 у  57′ Романић, 1-3 у 87′ Цветковић.

РАДНИЧКИ НИШ: Којић, Тројановић (од 56′ Стојановић), Ристић, Стевановић, Михајловић (од 79′ Станојевић), Ивановић, Николић, Ћирковић (од 83′ Арсић), Јовановић (од 56′ Топаловић), Митровић (од 89′ Станковић), Листеш (од 68′ Зека).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Савић, Богдановић, Терзић, Ракић, Пејовић (од 90′ Сарић), Рачић, Цветковић (од 89′ Милић), Илић (од 89′ Горановић), Романић (од 89′ Крстић), Пановић (од 51′ Михајловић), Станојев (од 71′ Аџић).””””