ING Software
ING Software

Из медија

Page Not Found

The page you were looking for could not be found.

Check the URL for errors.

Сазнајте шта други медији пишу о нашем клубу. Сазнајте занимљиве приче из славне прошлости клуба и информишите се о актуелним дешавањима. Позвани сте да на овој страни поделите са нама своје приче и сећања.

ЕВРОПА ЈЕ НАШ ЦИЉ

Ivica Toncev

ilustrovana-logo-a7d211cfdaa4aae5eb9641d60f278c2e

 

    Обећавам европски Раднички

 

 

 

О. Радуловић


Раднички има нешто што нема ни један клуб у Србији – има огромни потенцијал, има велики град који стоји иза њега, има душу, а кад спојиш те три ствари, уз подразумевајућу позитивну енергију, коју уносимо добијеш добар резултат.

Овако Ивица Тончев, нови председник Фудбалског клуба “Раднички” из Ниша у реченици објашњава где види могућности да потонули негадашњи “Реал са Нишаву”, некада клуб европског калибра, поново доспе у сам врх српских прволигаша. И врати на европску сцену.

ivica-toncev-1401742463-508565Ивица Тончев је крајем прошле године на ванредној седници Скупштине Фудбалског клуба “Раднички” из Ниша једногласно изабран за новог председника. У првом говору је рекао да има четири циља и да, ако му мандат буде цео, а траје седам година, та четири циља сигурно да буду реализована.

  • Моја четири циља су да “Раднички” вратим у Европу, да у наредне три године измиримо дугове, да клуб организационо и резултатски буде трећи у Србији и да на Чаиру поново стасавају асови – прича председник Тончев.

Колико се може и шта са клубом који је у расулу и дуговима?

  • Знам да ће неки, можда, да кажу, да су моја очекивања од нашег клуба велика, али ја верујем у њих – каже Тончев. Мислим да је време да се “помешају карте” и да југ Србије добије могућност да гледа европске утакмице. Проблем дуговања је рак-рана и тренутно се највише бавимо тим наслеђеним финансијским теретом. Тешко је планирати било шта кад као омчу око врата имате дуговање од 250 до 300 милиона динара. Нудили смо онима којима дугујемо мале своте да им исплатимо главницу дуга, да тако и они покажу да воле “Раднички” и да желе да помогну али они не пристају. А та дуговања су годинама са каматом нарасла у велики износ.

img_0038Пита се онда наш саговорник зашто се онда ти исти људи бусају у груди и заклињу како “воле” свој “Раднички” кад не желе да се одрекну било чега како би клубу помогли. Пита али и објашњава:

  • Тек кад човек дође у овакву ситуацију, схвати колико је тешко поставити на ноге нешто што је урушавано годинама – каже – И сада сам, по ко зна који пут, схватио премијера Вучића, односно његову муку и напоре. Кад ја олако не могу да успоставим ред и обновим један спортски клуб, како је њему тек тешко да подигне на ноге читаву државу урушено од неодговорних као и мој “Раднички”.

Прича потом како је потпуно био затечен стањем стадиона, како у свлачионицама није било топле воде да се играчи истуширају, и да трава није мењана годинама. Па додаје како се ствари полако мењају. Обнављају се просторије, стигла су и играчка појачања, пројекат подизања на ноге посрнулог гиганта са Нишаве се полако реализује.

  • img_0074Након финансијске консолидације, један од приоритета је да “Раднички” постане расадник фудбалских талената – каже Тончев.

  • Наша нада је управо та младост и таленат, а ми ћемо да створимо услове на “Чаиру” да се они развијају. То је будућност клуба. Такође намера нам је да формирамо скаутску службу и обавеза сваког од чланова биће да тражи будуће асове. Уосталом, познато је да у овом делу Србије никада није недостајало талената, па је тако и сада. На нама је да их препознамо, дамо им услове и шансу.

И ако не жели много да прича о ономе шта је затекао када је изабран за председника, да не испадне да “кука” ипак, не може да се не осврне на неколико ствари. На огромна финансијска дуговања. али и на играчки кадар:

  • Када сам дошао у клубу је било педесетак фудбалера, а верујте, од тог броја ни трећина није задовољавала основне критеријуме – каже Тончев. Ко је кога имао, доводио је у “Раднички”. Е то тако више не може. Та цифра ће бити 25 фудбалера. Тврдим да у “Радничком” неће нико да игра зато што је нечији син. Приметим ли код мојих сарадника тако нешто, да неко некоме нешто чини на тај начин, тај ће сигурно да лети из клуба.

sp-toncev-mv_620x0Тамо где се заводи ред обично иду напади на онога ко то чини. Догађа ли се то и овом приликом?

  • Наравно. Чим сам почео да “чешљам” ето их. Нападају ме највише они који ни једну плату нису успели да обезбеде док су били на руководећим местима. Немам ништа против критика, али нека ме критикују они чији је рад дао неке резултате, а не они који су у “Радничком” нашли прилику да за нерад примају паре. Е, понављам, тако више неће моћи.

Раднички” је био бренд југа Србије. “Реал са Нишаву” имао је златне тренутке. Нови председник Ивица Тончев, рођени Нишлија, тренутно на функцији државног секретара Министарства иностраних послова Републике Србије, сигуран је да ће успети да врати “Раднички” на стазе старе славе. Да ће се са Чаира опет орити песме подршке и да ће пут Европе опет кретати аутобуси са фудбалерима и навијачима. Тончев има вољу, има људе, али има и град Ниш који стоји иза целе ове приче. А то је, нема збора, добар пут до успеха.


СЛУЧАЈ ПАВКОВ

Прошлонедељни спор, настао између нишког “Радничког” и “Црвене звезде” око трансфера Милана Павкова у редове шампиона са стадиона “Рајко Митић” први човек “Реала са Нишаве” није хтео детаљније да коментарише. Једноставно је рекао:

  • Нека тај случај иде својим путем у оквиру надлежних органа који требају да разреше ту ситуацију, која иначе ником није пријатна и која не иде у прилог ни “црвено-белима”, а ни нама.