ING Software
ING Software

Вести

Пионири освојили Бугарску

16649142_1289793677767923_3418447622643286185_n

Пионири Радничког, генерација 2003. коју предводи тренер Јовица Гмитровић, навикли су нас да на сваком турниру, на којем узму учешће, по правилу кући се враћају као победници са бројним признањима .

Тако је било и овог пута, на међународном престижном турниру “Зима 2017” који је одржан у месту Сандански  у Бугарској. Освојили су прво место савладавши у финалу екипу једне од најелитнијих академија фудбала у овом делу Европе, Ботев из Пловдива. У финалној утакмици наши млади фудбалери су головима Митића и Душанића, резултатом 2:1, савладали своје вршњаке из Бугарске.

У прелиминарној фази такмичења, попут казнене експедиције, младе Нишлије су доминирале прелепим травнатим теренима у Санданском, а противницу су падали један за другим и то Черно Море из Варне 2:0, бугарски Димитровград 10:0, румунски Аристон 3:0, и на крају, већ поменути Ботев из Пловдива 2:1.

По повратку из Бугарске екипу су сачекали директор фудбалске школе Горан Јовановић и спортски директор школе Срђан Младеновић.

  • Свака част момцима на приказаној игри и освојеним признањима, као и на промоцији нашег клуба и града Ниша. Они су показали да и у скромним условима за рад резултати могу бити запажени. Улажемо напоре да им створимо још бољи амбијент за напредовање, као и у целој фудбалској школи. Надамо се да ће ново руководство нашег клуба, исто тако успешно као и са првим тимом, изнаћи могућности и утицати на стварање још бољих услова за ову децу. Они то заслужују, они су залог за будућност Радничког из Ниша – у једном даху је изговорио директор фудбалске школе Горан Јовановић.

Све честитке момцима. Очекујемо од њих да наставе са победама, а верујемо да ће у будућности многи од њих чинити окосницу Радничког на суперлигашким и европским теренима.