ING Software
ING Software

Из медија

Page Not Found

The page you were looking for could not be found.

Check the URL for errors.

Сазнајте шта други медији пишу о нашем клубу. Сазнајте занимљиве приче из славне прошлости клуба и информишите се о актуелним дешавањима. Позвани сте да на овој страни поделите са нама своје приче и сећања.

Повратник

admin-ajax

logo

Зоран Петковић


МАРКО ТОМИЋ СЈАЈНОМ ПАРТИЈОМ ПРОТИВ ВОЖДОВЦА ОБЕЛЕЖИО ПОВРАТАК У РАДНИЧКИ

*Емоције не умем да кријем, на мени се види кад сам срећан, а заиста сам пресрећан што сам повратак у Раднички обележио победом-каже популарни Томке у разговору за „Народне“
*Играћу шта год тренер буде тражио од мене, али, искрено, највише ми одговара ова позиција задњег везног
*Добро је да је конкуренција јака, јер из тога ћемо моћи да извучемо и квалитет. Ја верујем да имамо покриће за високе амбиције и да ћемо из меча у меч бити све опаснији-напомиње повратник у редове нишког суперлигаша


Иако је ове зиме у Раднички стигло неколико звучних имена, сва је прилика да ће епитет највећег појачања понети момак, који је на Чаир стигао у сам смирај прелазног рока. После само шест месеци у Чукаричком, Марко Томић је одлучио да се врати у Раднички и већ пар дана по повратку, заузео је место у стартној постави. Популарни Томке одиграо је маестралних 90 минута у мечу са Вождовцем и умногоме допринео напретку у игри нишког тима и првој победи после осам узастопних мечева у којима Нишлије нису успевале да освоје читав плен.

radnicki vozdovac_29Иако је играо задњег везног, Томића је било свуда по терену. Одузео је „милион“ лопти, бескомпромисан у сваком дуелу, од њега је почињао највећи број акција нишког тима, често је бивао највиши у скоку… Уз Арсића, који је голом и асистенцијом завредео епитет играча утакмице, Томић је био најзапаженији у победи над вождовачким „змајевима“. Задовољство због доброг издања, и свог и тимског, није му покварила ни прехлада која га је последња два дана приковала за кревет. Но, то га није спречило да јуче тренира, што се каже, да „пробије“ зној…

  • Ма све се лакше подноси кад се добро игра и побеђује. А ја емоције не умем да кријем, на мени се види кад сам срећан. И заиста сам пресрећан што сам повратак у Раднички обележио победом. Играли смо добро у највећем делу меча, контролисали смо дешавања на терену, потпуно заслужено савладали веома добар тим Вождовца. Наравно, драго ми је ако сам и игром задовољио. Трудио сам се да одиграм најбоље што сам могао, односно онако како ми је шеф наложио-остао је Томић скроман, баш онакав какав је и отишао са Чаира, пре шест месеци.

radnicki - vozdovac 11Шта га је навело да се тако брзо врати, било је помало и незгодно, али сасвим логично питање. Но, Томке је имао спреман и искрен одговор:

  • Три дана пре краја прелазног рока тренер Лалатовић ми је рекао да нисам у првом плану, да будем спреман на то да ће други играчи имати предност и да, уколико нисам задовољан, могу да потражим други клуб. Ни секунде нисам размишљао, јер желим да играм,а други клуб нисам ни тражио. Мени је у глави био само Раднички, овде је моја кућа, мој дом… И кад сам добио сигнал са Чаира, одмах сам похитао у Ниш. Потписао сам уговор на годину дана, до децембра наредне године-препричао нам је Томић детаље свог изненадног повратка у клуб у којем се афирмисао.

Повољна околност и по Томића и по Раднички је што се у Ниш вратио потпуно спреман и одмах је могао да конкурише за најбољи тим. А зна се да је Марко, што се новинарски популарно каже, поливалентан играч и да може да игра на више позиција у тиму…

  • Прошао сам комплетне припреме са Чукаричким и могао сам одмах да заиграм. На којем месту, мање је битно. Раније сам играо и штопера и бека, каткад и у предњем делу везног реда. Играћу шта год тренер буде тражио од мене, али, искрено, највише ми одговара ова позиција задњег везног. Но, најважније је да добро познајем систем рада тренера Раставца и да није потребно да се „уклапам“, јер се и са највећим бројем играча добро познајем-напомиње Томић.

Tomić i GrujićУ Раднички је ове зиме пристигао велики број нових фудбалера, а Томић верује да ће у наставку сезоне Нишлије бити све боље:

  • Велики је број новајлија, треба све то добро укомпоновати, али верујем да смо на добром путу. Ето, само у односу на меч у Лучанима, било је пет измена у стартној постави. Добро је да је конкуренција јака, јер из тога ћемо моћи да извучемо и квалитет. Ја верујем да имамо покриће за високе амбиције и да ћемо из меча у меч бити све опаснији. И верујем да ћемо се показати и у следећм мечу, када гостујемо одличној екипи Напретка-оптимиста је 186 цм високи играч, рођен у 28. октобра 1991. године у Приштини.

Како је одиграо своју прву утакмицу, сва је прилика да ће популарни Томке заблистати пуним сјајем у својој повратничкој полусезони. Баш као и Леонардо ди Каприо у „Повратнику“, да нам неко не замери на овој компарацији, јер је ових дана актуелна прича о „оскарима“…