ING Software
ING Software

Вести

dfltweb1.onamae.com – このドメインはお名前.comで取得されています。

このドメインは、お名前.comで取得されています。

Раднички тужио Звезду

vesti-sa-caira-radnicki

Раднички је тужио Црвену звезду због тога што још није плаћено обештећење за трансфер фудбалера Милана Павкова, потврдио је за наш сајт потпредседник клуба Дејан Пропадало.

Иначе, голгетер Радничког напустио је нишки клуб и прешао у Црвену звезду на почетку зимског прелазног рока, уз обострани договор клубова. Уговором је дефинисано да Звезда одмах плати Радничком обештећење од 300.000 евра. Имајући у виду да рок није испоштован руководство Радничког одлучило је да правду затражи пред судом.
Према оцени Пропадала, новонастала ситуација мора хитно да се реши.

  • Звезда није уплатила договорени новац. Покушали смо да решимо овај проблем контактима са руководством београдског клуба, али је све било узалуд. Рокови су прошли и поднели смо тужбу. Сматрамо да је много тога од стране Звезде урађено неозбиљно и некоретно. Доводе бројне играче а дугују многима, па и нама…На крају, ником ништа. Зар је толико тешко измирити обавезу према Радничком, тако да и наш клуб може да живи – упитао је Пропадало. Он је додао да Раднички, осим ранијих обавеза које се тичу повериоца, има и нове, јер је клуб ове зиме довео нове играче.

Имајући у виду да је Раднички у тешкој финансијској ситуацији, на почетку прелазног рока, како би опстао био је приморан да се одрекне играча како би тим новчаним средствима од обештећења почео да решава низ нагомиланих проблема. Како је руководство више пута истакло клуб је у једном тренутку имао дуговања у висини од скоро 2,5 милиона евра, која су наслеђена од претходних руководиоца.

У циљу избегавања најгорег сценарија челници Радничког су прихватили понуду Црвене звезде по питању Павкова. Уосталом, они нису желели да буду сметња младом фудбалеру да напредује у већем и јачем клубу и уједно реши егзистенцијално питање.

У овом прелазном року и Раднички и Звезда настоје да се играчки појачају како би се што боље спремили за наставак првенства. Чини се да је Звезда у међувремену, док доводи звучна фудбалска имена и интензивно се припрема за међународна такмичења, заборавила да исплати договорене обавезе према клубу са Чаира. Можда обештећење за Павкова Звезди и не значи много, али у случају Радничког то је питање опстанка.