ING Software
ING Software

Из медија

Page Not Found

The page you were looking for could not be found.

Check the URL for errors.

Сазнајте шта други медији пишу о нашем клубу. Сазнајте занимљиве приче из славне прошлости клуба и информишите се о актуелним дешавањима. Позвани сте да на овој страни поделите са нама своје приче и сећања.

Треба времена да се склопе коцкице

MRN1

logo

У РАДНИЧКОМ СВЕСНИ ДА ИМАЈУ ОДЛИЧАН ТИМ, АЛИ ДА ТО НИСУ ПОКАЗАЛИ НА ПРЕМИЈЕРИ У ЛУЧАНИМА

Душан Јоцић


Од кад сам у Радничком, нисмо имали јачу екипу, али дошло је много нових играча и надам се да неће бити касно док се сви уклопимо. Не бих рекао да је Младост била нешто боља од нас, а, ево, побеже нам на седам бодова одстојања-истиче капитен Александар Јовановић

Тренер Раставац: Оба тима су била у неком грчу, па се, на крају, заиста све свело на та два пенала + Највише смо подбацили у брзини којом смо желели да играмо; ако нас је, већ, лош терен спречио у томе, онда смо морали више да се ослонимо на индивидуалне квалитете и потезе

Није то пресија, то је наш начин живота, од кад смо се сложили да је амбиција четврто место на крају трке-рекао је тренер Нишлија о притиску пред меч са Вождовцем, а после осам узастопних утакмица без победе.


Обрни-окрени, Раднички је разочарао на такмичарској премијери у 2017. години. Можда Нишлије нису биле слабији ривал од Младости, па нису заслужиле да се празних руку врате из Лучана, али свакако нису ништа посебно ни приказале у нападачком делу, а много се очекивало од осетно појачане екипе са јасно наглашеним европским амбицијама. На крају, у утакмици са више жутих картона него течних акција на обе стране, по катастрофалном терену, све се свело на два пенала у размаку од три минута. Домаћин је свој искористио преко Бојовића, док је ударац Арсића зауставио Крзнарић, па је Младост славила „минималцем“…

  • mimaСлажем се да се више очекивало и од једних и од других, од самог дербија кола, који је отворио други део шампионата. Оба тима била су у неком грчу, па се на крају заиста све свело на та два пенала. То што је терен био ужасан, што је прво коло, што имамо много нових играча, само је делимично оправдање за нас. Било је неких елемената којима смо задовољни, ту пре свега мислим на дефанзивни део, јер свести Младост, екипу која има убојит навални ред и која је свима, па чак и Звезди на „Маракани“, лако давала голове, на две полушансе, није баш лако. Опет, највише смо подбацили у брзини игре, ту смо морали много боље. Ако нас је, већ, терен спречио у томе, онда је то требало надоместити добрим индивидуалним потезима, а очигледно је недостајало једног или другога-замолили смо јуче тренера Милана Раставца да, мирне главе, анализира пораз његовог тима којим је серија без победе у првенству продужена на осам узастопних мечева и, сада већ, више од три и по месеца.

11034819_373122736207685_752414099_o_0 (1)Од петорице новајлија који су наступили у Лучанима, четворице у стартној постави (Волков Перендија, Нома и Траванчић) и Којића, који је ушао након сат времена игре, највише је показао Јапанац, који је дејствовао иза најистуренијег играча, био активан у готово свакој акцији свог тима, а неким индивидуалним потезима показао да је вешт дриблер и да може да направи разлику. Више се очекивало од креативног дела везног реда, било је доста нетачних пасова, а одбрана је, са изузетном кобног момента из 78. минута, када је Перендија срушио Сашу Јовановића у казненом простору, сасвим солидно обавила задатак. Њен саставни део био је и капитен Александар Јовановић, који је на позицији десног бека заменио повређеног Милоша Петровића:

  • Ја сам увек у служби тима, да је Раул био спреман, не бих ни био у стартној постави. Нашу последњу линију чине искусни, прекаљени играчи, тако да смо се добро синхронизовали. Немам утисак да смо ишта лошији били од Младости, а, ето, побегоше нам на седам бодова одстојања. Недостајало нам је мало више повезаности између различитих линија у тиму, али имамо много нових играча и то је наш највећи проблем. Ја никада, од када сам у Радничком, нисам играо у бољем тиму и само је потребно да се коцкице склопе, а надам се да се то неће десити прекасно за остварење наших јасно истакнутих амбиција. Ето, већ утакмица против Вождовца је бити или не бити на неки начин. Уколико то не добијемо, предстоји нам грчевита борба и за сам плеј-оф, јер иду нам два везана гостовања-упозорава Јовановић.

ТомкеИ заиста, колико год да минус у односу на четвртопласирану Младост, у контексту преполовљавања бодова, које предстоји уочи последње трећине шампионата, није недостижан, толико се предност у односу на првог „испод црте“ пласмана у плеј-оф, а то је управо наредни противник Радничког, који је у суботу одолео у Крушевцу, истопила на алармантна два бода… Јесу ли Раставац и његови играчи под никад већом пресијом?

  • Није то пресија, то је наш начин живота, од кад смо се сложили да је амбиција да тамо, на крају првенствене трке, будемо на четвртом месту на табели. За сада, има времена да се поправимо и ја чвртсо верујем у момке које тренирам, јер оцена је свих који су нас гледали у Лучанима, наравно и моја, да имамо врло квалитетне играче и да само треба да ствари „легну“ на своје место. Вождовац је тим у чијем стручном штабу је однедавно Сретеновић, који је управо одавде отишао тамо, тако да сада имамо доста сличности, а јако мало непознаница, што ће припрему учинити специфичном-закључио је Раставац.

Након меча са Вождовцем, Радничком следе везана гостовања у „комшилуку“, Напретку и Раднику….

фото: ФК Младост, ФК Раднички