ING Software
ING Software

Из медија

Page Not Found

The page you were looking for could not be found.

Check the URL for errors.

Сазнајте шта други медији пишу о нашем клубу. Сазнајте занимљиве приче из славне прошлости клуба и информишите се о актуелним дешавањима. Позвани сте да на овој страни поделите са нама своје приче и сећања.

Ивица Тончев за Блицспорт: Раднички опет Реал с Нишаве

ivica_toncev
Милан Зарић

Аутор: Милан Зарић

“Резултати из ове сезоне су само делић онога што Раднички може. Уверен сам да нам Европа неће побећи, а наредне ћемо бити најозбиљнији кандидат за титулу” – поручио је за Блицспорт први човек Нишлија, Ивица Тончев.


Клуб са “Чаира” је најпријатније изненађење Суперлиге, везао је пет мечева без пораза у елитном рангу, па сада ни излазак у Европу више није сан. Раднички се налази на четвртом месту, са амбицијама да ту и остане како би после много година играо на евросцени.

- Раднички још није хит, ово је само мали део онога шта ће Раднички тек бити. Он мора да буде један од најјачих и најбољих клубова у Србији. Што се тиче садашњег учинка, он је последица доброг одабира играча и коректног опхођења у клубу. Када сам долазио у клуб у децембру, обећао сам да ћемо у року од две године играти у Европи. Како сада ствари стоје, тешко је да нам она може побећи ове сезоне. О Европи машта цео југ Србије, Ниш, па тек онда ми мали људи у клубу. Много би то значило свима на југу јер ниједан клуб са југа више од 30 година није био у Европи – поручио је Тончев за “Блиц”.

Колико је Нишу фалио јак Раднички?

- Југ Србије је познат као део који много воли фудбал, грађани Ниша живе за Раднички. Требало је само мало резултата да се покаже да ће клуб бити домаћински вођен, да око њега неће владати негативне приче. Обични људи нас хвале, свуда влада позитивна енергија.

Може ли Раднички озбиљније да се умеша у борбу за титулу?

0DZktkqTURBXy83NTY1NWIzNWZjMGQwY2FhZmVlNzViNGY1NjFjZjgzMi5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA- Раднички ће следеће сезоне бити најозбиљнији кандидат за титулу јер ће српски фудбал највише добити када титула изађе из Београда. Добиће на квалитету, неизвесности, долазиће више публике. Све док титулу буду освајали Звезда и Партизан, српски фудбал ће тапкати у месту. Сигурно ћемо им помрсити рачуне, а то ће бити могуће уз три, четири права појачања! Тада Звезда и Партизан неће испадати у првом колу у Европи него ће играти Лигу Европе и Лигу шампиона. Ја им ту помажем.

Како сте успели да од доласка у клуб у децембру потпуно промените ситуацију у клубу?

- Открићу вам једну тајну – Раднички ће следеће недеље први пут изаћи из блокаде и гарантујем да више нико никад неће тужити клуб. Све се променило јер су у клуб дошли професионалци… Када сам постао председник, није било више прича “лако ћемо”, потписивања свакаквих уговора, лажних обећања, виртуелних пара… У клуб сам унео стварност.

У Раднички су дошли искусни играчи попут Волкова, Којића, Перендије. Да ли ће клуб наставити са таквом праксом?

- Којић и Волков су дошли на моју реч! Уз њих су и остали играчи напредовали. Раднички има име и бренд, али су га5rGktkqTURBXy9lYjljMGJmNWU4N2NjOTlhODQ2Y2E0YzA0NDM1NmM1NS5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA пратиле негативне приче. Сада је то нестало. Уверавам вас да ће се на лето направити ред фудбалера на наплатној рампи у Нишу који ће радо желети да играју за нас. Тада ће знати да ће бити поштовани и редовно плаћани, па ће и њихова цена расти на тржишту.

Клуб је од продаје Милана Павкова зарадио 300.000 евра. Очекујете ли да продате неког играча и за више од милион?

- Могли смо у јануару да продамо и Мркића. Имали смо понуду од 550.000 евра, али нисмо хтели да останемо без оба нападача, пошто је Звезда претходно узела Павкова. Сада је нереално да продамо неког играча за више од милион евра, али ће се и то променити када Раднички буде играо у Европи и када буде конкурентан вечитима – закључио је Ивица Тончев.

“Неће више наша деца појачавати вечите”

- Годишње 50 талентованих клинаца одлази у Звезду, Партизан, Војводину и Чукарички. Тада клуб није могао да им плаћа стипендије, па су они одлазили као слободни играчи. Довољно је да задржимо те клинце, како бисмо на њима базирали игру у будућности. Запослићемо 15 скаута који ће покривати југ Србије. Потписиваће за нас и ми ћемо их слати на позајмице у Врање, Пирот, Радник… Тако нећемо долазити у ситуацију да остајемо без најталентованијих. Зато нам и не треба шест странаца и потпуно подржавам идеју ФСС да смањи њихов број. Они могу да долазе само ако су за два копља бољи од наших играча. Када сам на дербију видео да моја вољена екипа игра са осам странаца, схватио сам да то није тај тим.

Звезда је могла да нам понуди Кангу и Доналда

ob7ktkqTURBXy82NjdlMWQ4Yzk2YjlkY2Q2YzcyZDJkZWQ2NmQ1YmViOS5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgAЦрвена звезда и Раднички још нису решили спор око трансфера Милана Павкова, који је за 300.000 евра појачао црвено-беле. Притом је и пут Ниша требало да крене Стефан Илић, али то није испоштовано.

- Не могу да схватим да су купили играча, а да нам нису платили. Тако могу ја да будем првак света. Могу да купим Месија, а да не дам паре. Прокоцкали су моје поверење. Дали су нам право на играча Стефана Илића, а касније су нам рекли да треба његова сагласност. Тако су могли да нам дају Кангу, Доналда и Петковића.

Фото: М. Цветковић/О. Бунић – РАС Србија.