ING Software
ING Software

Из медија

Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (7)

Сазнајте шта други медији пишу о нашем клубу. Сазнајте занимљиве приче из славне прошлости клуба и информишите се о актуелним дешавањима. Позвани сте да на овој страни поделите са нама своје приче и сећања.

Из медија: Кикс голови, одоше бодови

17203022_1444125055632060_3092821826987754396_n

logo

*Резултат је тај који нас је „ломио“ и јефтино примљени голови. Испоставило се да нисмо могли тај терет да изнесемо-рекао је тренер Нишлија.

*Забрињава ме сваки примљени гол, а поготово из прекида!

*Намера је да разиграмо што већи број фудбалера за плеј-оф у којем ће се све решавати-објашњава Раставац одлуку да тим који добија измени четворицом нових играча

Пише: Зоран Петковић


Није Милан Раставац превише очајавао због ремија са Новим Пазаром. Како се кретао резултат, питање је да ли је Раднички освојио бод или изгубио два. Тек, чињеница је да се тренер Нишлија отворено прибојавао уочи ове утакмице, потенцирајући опасности које носи и погубност коју олако шватање овог дуела може да донесе. На све то се надовезао и лош терен, додатно упропашћен временским условима, па је Раднички тешко долазио до шанси. Ипак, треба похвалити то што Нишлије ниједног тренутка нису паничиле, ниједном нису одустајале од тога да игром сатерају ривала у „конопце“, па чак и онда када су промениле формацију и остале са само тројицом играча у последњој линији.

17203022_1444125055632060_3092821826987754396_nРаставац је, као главне одлике утакмице, потенцирао њено „кретање“, односно олако примљене голове, после којих је било знатно теже сломити отпор противника:

-Први гол био је заиста шокантан и ставио нас је у потпуно другачију ситуацију од оне коју смо можда планирали. И таман кад смо се вратили, опет смо примили гол из корнера. Резултат је тај који нас је „ломио“ и јефтино примљени голови. Испоставило се да нисмо могли тај терет да изнесемо-рекао је тренер Нишлија у анализи недељне утакмице у којој Раднички није успео да настави низ од три узастопне победе.

Симптоматично је и то да је Раднички у последње две утакмице сва три гола примио после прекида. У Сурдулици је гол примљен практично из аута, а Нови Пазар је Нишлијама два пута затресао мрежу, после корнера.

Упитали смо тренера нишког тима шта је узрок томе и да ли га ове чињенице брину:

-Забрињава ме сваки примљени гол, а поготово из прекида. То је посебан део игре и носи са собом посебну тежину. Сад, сигурно је да ћемо томе посветити мало више пажње и верујем да ћемо се поправити. Али, ако већ говоримо о томе, не треба заборавити да смо и ми у мечу са Новим Пазаром први гол дали из прекида

У потрази за разлозима нешто слабијег издања нишког тима и ремија у мечу у којем је само победа сматрана успехом, Раставац је упитан и за избор састава екипе. Тренер Нишлија је у мечу са Пазарцима одступио од правила да се не мења тим који добија, а у односу на претходне дуеле у стартној постави није било чак четворице играча.

Милоша Живковића и Станковића, који су дали велики допринос одличном функционисању одбране, заменили су Радош Булатовић и Волков. На клупи је остао и Риота Нома, уместо кога је стартовао Мркић, а једина изнуђена измена била је на позицији задњег везног, где је Станојевић заиграо уместо Марка Томића, који је морао да паузира због жутих картона. Упитан због чега је оволико мењао, Раставац је дао следећи одговор:

17309077_1444133735631192_971366152917013075_n-Па видите, сада имамо довољно велики и квалитетан фонд играча и велика је конкуренција чак и за место на клупи. Намера је да разиграмо што већи број фудбалера за плеј-оф у којем ће се, још једном напомињем, све решавати. Неки играчи, то је видљиво, још не пружају партије какве од њих очекујемо. Волков сигурно није онај кога памтимо из Партизана, али реч је о добром и квалитетном играчу, који је имао велику паузу и треба му времена да се врати у форму. Ово што он сада пружа је можда 50 одсто онога што може, али ја верујем да ће кроз утакмице доћи на ниво који од њега очекујемо. Станојевић? Постоје ствари које добро и ствари које мање добро ради, али од њега увек можемо очекивати да је пожртвован и активан свих 90 минута. Требало би да мање задржава лопту кад смо у фази напада, али то су ствари које се дају поправити-напомиње Раставац.

Чињеница је да је Раднички пропустио огромну прилику да веже и четврти тријумф, али далеко од тога да је у мечу са Пазаром мало тога ваљало. Траванчић је, рецимо, пружио још једну добру партију, баш као и Нома у двадесетак минута колико је провео на терену, Арсић је постигао еврогол, Петровић није дао Муслимовићу ни да дише…

Нишлије ће сада имати прилику да се, после три меча у осам дана, мало и освеже, а онда иду у Бачку Паланку са намером да опет започну победничку серију…