ING Software
ING Software

Iz medija

Page Not Found

The page you were looking for could not be found.

Check the URL for errors.

Saznajte šta drugi mediji pišu o našem klubu. Saznajte zanimljive priče iz slavne prošlosti kluba i informišite se o aktuelnim dešavanjima. Pozvani ste da na ovoj strani podelite sa nama svoje priče i sećanja.

Iz medija: Kiks golovi, odoše bodovi

17203022_1444125055632060_3092821826987754396_n

logo

*Rezultat je taj koji nas je „lomio“ i jeftino primljeni golovi. Ispostavilo se da nismo mogli taj teret da iznesemo-rekao je trener Nišlija.

*Zabrinjava me svaki primljeni gol, a pogotovo iz prekida!

*Namera je da razigramo što veći broj fudbalera za plej-of u kojem će se sve rešavati-objašnjava Rastavac odluku da tim koji dobija izmeni četvoricom novih igrača

Piše: Zoran Petković


Nije Milan Rastavac previše očajavao zbog remija sa Novim Pazarom. Kako se kretao rezultat, pitanje je da li je Radnički osvojio bod ili izgubio dva. Tek, činjenica je da se trener Nišlija otvoreno pribojavao uoči ove utakmice, potencirajući opasnosti koje nosi i pogubnost koju olako švatanje ovog duela može da donese. Na sve to se nadovezao i loš teren, dodatno upropašćen vremenskim uslovima, pa je Radnički teško dolazio do šansi. Ipak, treba pohvaliti to što Nišlije nijednog trenutka nisu paničile, nijednom nisu odustajale od toga da igrom sateraju rivala u „konopce“, pa čak i onda kada su promenile formaciju i ostale sa samo trojicom igrača u poslednjoj liniji.

17203022_1444125055632060_3092821826987754396_nRastavac je, kao glavne odlike utakmice, potencirao njeno „kretanje“, odnosno olako primljene golove, posle kojih je bilo znatno teže slomiti otpor protivnika:

-Prvi gol bio je zaista šokantan i stavio nas je u potpuno drugačiju situaciju od one koju smo možda planirali. I taman kad smo se vratili, opet smo primili gol iz kornera. Rezultat je taj koji nas je „lomio“ i jeftino primljeni golovi. Ispostavilo se da nismo mogli taj teret da iznesemo-rekao je trener Nišlija u analizi nedeljne utakmice u kojoj Radnički nije uspeo da nastavi niz od tri uzastopne pobede.

Simptomatično je i to da je Radnički u poslednje dve utakmice sva tri gola primio posle prekida. U Surdulici je gol primljen praktično iz auta, a Novi Pazar je Nišlijama dva puta zatresao mrežu, posle kornera.

Upitali smo trenera niškog tima šta je uzrok tome i da li ga ove činjenice brinu:

-Zabrinjava me svaki primljeni gol, a pogotovo iz prekida. To je poseban deo igre i nosi sa sobom posebnu težinu. Sad, sigurno je da ćemo tome posvetiti malo više pažnje i verujem da ćemo se popraviti. Ali, ako već govorimo o tome, ne treba zaboraviti da smo i mi u meču sa Novim Pazarom prvi gol dali iz prekida

U potrazi za razlozima nešto slabijeg izdanja niškog tima i remija u meču u kojem je samo pobeda smatrana uspehom, Rastavac je upitan i za izbor sastava ekipe. Trener Nišlija je u meču sa Pazarcima odstupio od pravila da se ne menja tim koji dobija, a u odnosu na prethodne duele u startnoj postavi nije bilo čak četvorice igrača.

Miloša Živkovića i Stankovića, koji su dali veliki doprinos odličnom funkcionisanju odbrane, zamenili su Radoš Bulatović i Volkov. Na klupi je ostao i Riota Noma, umesto koga je startovao Mrkić, a jedina iznuđena izmena bila je na poziciji zadnjeg veznog, gde je Stanojević zaigrao umesto Marka Tomića, koji je morao da pauzira zbog žutih kartona. Upitan zbog čega je ovoliko menjao, Rastavac je dao sledeći odgovor:

17309077_1444133735631192_971366152917013075_n-Pa vidite, sada imamo dovoljno veliki i kvalitetan fond igrača i velika je konkurencija čak i za mesto na klupi. Namera je da razigramo što veći broj fudbalera za plej-of u kojem će se, još jednom napominjem, sve rešavati. Neki igrači, to je vidljivo, još ne pružaju partije kakve od njih očekujemo. Volkov sigurno nije onaj koga pamtimo iz Partizana, ali reč je o dobrom i kvalitetnom igraču, koji je imao veliku pauzu i treba mu vremena da se vrati u formu. Ovo što on sada pruža je možda 50 odsto onoga što može, ali ja verujem da će kroz utakmice doći na nivo koji od njega očekujemo. Stanojević? Postoje stvari koje dobro i stvari koje manje dobro radi, ali od njega uvek možemo očekivati da je požrtvovan i aktivan svih 90 minuta. Trebalo bi da manje zadržava loptu kad smo u fazi napada, ali to su stvari koje se daju popraviti-napominje Rastavac.

Činjenica je da je Radnički propustio ogromnu priliku da veže i četvrti trijumf, ali daleko od toga da je u meču sa Pazarom malo toga valjalo. Travančić je, recimo, pružio još jednu dobru partiju, baš kao i Noma u dvadesetak minuta koliko je proveo na terenu, Arsić je postigao evrogol, Petrović nije dao Muslimoviću ni da diše…

Nišlije će sada imati priliku da se, posle tri meča u osam dana, malo i osveže, a onda idu u Bačku Palanku sa namerom da opet započnu pobedničku seriju…