ING Software
ING Software

Из медија

Page Not Found

The page you were looking for could not be found.

Check the URL for errors.

Сазнајте шта други медији пишу о нашем клубу. Сазнајте занимљиве приче из славне прошлости клуба и информишите се о актуелним дешавањима. Позвани сте да на овој страни поделите са нама своје приче и сећања.

Из Медија: Реал из Ниша Европом јуриша (видео)

Foto: Mocart Sport

57e2f452375f4c7a9b36a8af3f206d77Данас се подсећамо реванш меча четвртфинала Купа УЕФА између Радничког и Дандија…


Прошло је равно 35 година од највећег успеха нишког Радничког у клупској историји! На данашњи дан 1982. популарни “Реал са Нишаве” у реванш мечу четвртфинала Купа УЕФА савладао је шкотски Данди и пласирао се међу четири најбоља тима у том такмичењу.

Екипа коју је са клупе предводио Дуца Ненковић играла је читаве сезоне као у трансу, а тог давног марта у дуелу са Дандијем имала је јако тежак задатак – да надокнади два гола заостатака из прве утакмице на Танадајс парку. И успела је у томе. После првих 45 минута није било голова, да би у наставку Александар Панајотовић (два комада) и Славољуб Николић три пута дизали препуни Чаир на ноге. Панајотовић је мрежу Шкота погађао у 52. и 72. минуту, а Николић у 86, када су већ сви помислили да ће утакмица у продужетке.

Пре Дандија Нишлије су избациле Наполи, Грашоперс и Фајенорд, а у полуфиналу и поред тријумфа над моћним Хамбургером код куће, у Немачкој нису издржали – 1:5.

Најуспешније сезоне у клупској историји овако се сећао Немања Станковић, члан управе Радничког:

Било је забрањено да се доводе играчи из Београда, јер су они “обогаћени за београдски живот“. Такође, нико није смео у Београд, само у иностранство. Сваком играчу је била обезбеђена егзистенција, имао је уговор, а након што потпише други, добијао је стан. Тако се формирала екипа која је годинама могла да ствара успехе. Током 1981. у домаћем првенству избили смо на чело табеле, а онда завршили на трећем месту, са само три бода мање од шампиона Црвене звезде. Трећи смо били и годину дана раније“.

Раднички: Миленковић, Гавриловић, Обрадовић, Бојовић, Војиновић, Дризић, Стојиљковић, (Радосављевић), Ђорђевић, Радисављевић (Панајотовић) Николић С, Бегановић.

Данди: Мекалпин, Холт, Старк, Гоф, Хагерти, Нери, Банон (Смит), Филипс, Кирквуд, Старок, Додс.