ING Software
ING Software

Iz medija

Page Not Found

The page you were looking for could not be found.

Check the URL for errors.

Saznajte šta drugi mediji pišu o našem klubu. Saznajte zanimljive priče iz slavne prošlosti kluba i informišite se o aktuelnim dešavanjima. Pozvani ste da na ovoj strani podelite sa nama svoje priče i sećanja.

Iz Medija: Real iz Niša Evropom juriša (video)

Foto: Mocart Sport

57e2f452375f4c7a9b36a8af3f206d77Danas se podsećamo revanš meča četvrtfinala Kupa UEFA između Radničkog i Dandija…


Prošlo je ravno 35 godina od najvećeg uspeha niškog Radničkog u klupskoj istoriji! Na današnji dan 1982. popularni “Real sa Nišave” u revanš meču četvrtfinala Kupa UEFA savladao je škotski Dandi i plasirao se među četiri najbolja tima u tom takmičenju.

Ekipa koju je sa klupe predvodio Duca Nenković igrala je čitave sezone kao u transu, a tog davnog marta u duelu sa Dandijem imala je jako težak zadatak – da nadoknadi dva gola zaostataka iz prve utakmice na Tanadajs parku. I uspela je u tome. Posle prvih 45 minuta nije bilo golova, da bi u nastavku Aleksandar Panajotović (dva komada) i Slavoljub Nikolić tri puta dizali prepuni Čair na noge. Panajotović je mrežu Škota pogađao u 52. i 72. minutu, a Nikolić u 86, kada su već svi pomislili da će utakmica u produžetke.

Pre Dandija Nišlije su izbacile Napoli, Grašopers i Fajenord, a u polufinalu i pored trijumfa nad moćnim Hamburgerom kod kuće, u Nemačkoj nisu izdržali – 1:5.

Najuspešnije sezone u klupskoj istoriji ovako se sećao Nemanja Stanković, član uprave Radničkog:

Bilo je zabranjeno da se dovode igrači iz Beograda, jer su oni “obogaćeni za beogradski život“. Takođe, niko nije smeo u Beograd, samo u inostranstvo. Svakom igraču je bila obezbeđena egzistencija, imao je ugovor, a nakon što potpiše drugi, dobijao je stan. Tako se formirala ekipa koja je godinama mogla da stvara uspehe. Tokom 1981. u domaćem prvenstvu izbili smo na čelo tabele, a onda završili na trećem mestu, sa samo tri boda manje od šampiona Crvene zvezde. Treći smo bili i godinu dana ranije“.

Radnički: Milenković, Gavrilović, Obradović, Bojović, Vojinović, Drizić, Stojiljković, (Radosavljević), Đorđević, Radisavljević (Panajotović) Nikolić S, Beganović.

Dandi: Mekalpin, Holt, Stark, Gof, Hagerti, Neri, Banon (Smit), Filips, Kirkvud, Starok, Dods.