ING Software
ING Software

Вести

dfltweb1.onamae.com – このドメインはお名前.comで取得されています。

このドメインは、お名前.comで取得されています。

Нишлије би да „преору“ Бачку

IMG_20170316_130258

*Раставац: Идемо на дуел са тимом који се бори за опстанак, са жељом да будемо агресивнији и амбициознији од домаћина и са јасним дефинисаним циљем, а то је-победа

*Томић и Нома се враћају у стартну поставу
*Утакмица се игра у суботу, од 14 сати


 

Сви су, пред меч са Новим Пазаром, очекивали да нишки ђердан од три узастопне победе буде надограђен и четвртом, али показало се да у овој лиги, бар за Раднички, нема лаких утакмица. Но, меч са Пазарцима је архивиран, а Нишлије се окрећу новом изазову и мечу у Бачкој Паланци, где желе да започну нову серију победа и са што богатијим такмичарским салдом дочекају плеј-оф, у којем ће се, познато је, освојени бодови „преполовити“.

Пред одлазак на меч са Бачком, тренер Милан Раставац је на конференцији за новинаре изнео уверење да је његова екипа извукла поуке из претходног ремија и да ће максимално мобилна дочекати дуел са тимом који је тренутно шест бодова „изнад“ црте испод које се иде у нижи ранг:

17203022_1444125055632060_3092821826987754396_n-Идемо на дуел са тимом који се бори за опстанак, са жељом да будемо агресивнији и амбициознији од домаћина и са јасним дефинисаним циљем, а то је победа. Имамо добру екипу, имамо и добру серију резултата иза себе и потребно је да се и у Бачкој Паланци наметнемо као тим који ће да диктира игру свих 90 минута – врло је јасно Раставац изнео очекивања пред гостовање ривалу којег добро познаје.

Тренер Радничког каже да је са многим фудбалерима који сада носе дрес Бачке већ сарађивао:

-Сусретали смо се већ у разним млађим категоријама и селекцијама, познајем добро могућности највећег броја фудбалера Бачке. Окосницу тима чине искусни играчи, са Весељком Тривуновићем на челу, а ту су и момци који надолазе Николић, Рогач, Зечевић… Голман је, наравно, Коновалов који је „до јуче“ био са нама. Они су екипа која много боље партије пружа на свом терену, ту се некако осоколе и осмеле, али на нама је да покажемо да смо тим који не бира ни ривала ни терен и који из сваког меча жели да извуче максимум - рекао је Раставац пред утакмицу 27. кола домаћег првенства.

Тренер Нишлија за овај меч неће моћи да рачуна једино на Милоша Живковића, који је повређен, па ће изостати и са ове утакмице. То значи да ће бити на „слатким“ мукама да састави тим, јер су му на располагању сви остали играчи. Ипак, сигурно је да ће се Нома вратити у стартну поставу, највероватније уместо Мркића, те да ће место на позицији задњег везног поново припасти Марку Томићу, који је паузирао због жутих картона.

Никола Станковић био је један од најзапаженијих појединаца у серији Нишлија од три узастопне победе. Ипак, због намере тренера Раставца да што више „ротира“, није га било у тиму за меч са Новим Пазаром. Но, леви бек нишког тима, а по потреби и штопер, биће у комбинацији и за састав нишког тима у Бачкој Паланци, а са Радошем Булатовићем конкурисаће за место у последњој линији одбране, поред Перендије.
-Идемо на гостовање које сигурно неће бити лако, јер је Бачка екипа која на свом терену игра много боље него у гостима. Много су агресивнији пред својима навијачима, много чешће нападају противника, а и резултати показују да бодовни салдо углавном попуњавају у Бачкој Паланци. Са друге стране, нама је заиста постало свеједно да ли играмо у Чаиру или у гостима, јер свуда имамо исти циљ, а то је победа. У меч морамо ући максимално концентрисани и решени да од првог минута наметнемо ритам игре који нама одговара – рекао је Станковић уочи одласка на меч са тимом у којем је некад играо и са којим је изборио пласман у Суперлигу.

Пошто је у Раднички стигао управо из Бачке, Станковић је упитан колико добро познаје противника:

-Искрено, за мене су непознаница, јер су у односу на прошлу сезону доста променили тим. Довели су пуно младих играча, жељних доказивања, а из екипе у којој сам ја играо остало је пет или шест играча. Но, сигуран сам да ћемо их добро „скаутирати“ и да ћемо, када у суботу будемо изашли на терен, добро знати све њихове врлине и мане –не оставља Станковић ни најмањи простор за било какво изненађење.

Бачка и Раднички играће у суботу, од 14 сати, а утакмицу ће судити Бојан Николић из Крагујевца.