ING Software
ING Software

Вести

Page Not Found

The page you were looking for could not be found.

Check the URL for errors.

Нишлије немају намеру да стану!

IMG_20170310_130342_1

Ништа у животу не успева тако добро као успех и стога се, за само седам дана, расположење на Чаиру драстично променило у односу на старт пролећног дела сезоне, у којем је Раднички поражен у Лучанима (1:0). Но, уследиле су три узастопне победе које су довеле Нишлије на четврто место суперлигашке табеле и сада је Европа поново омиљена тема у Нишу. Но, баш као што је, после пораза од Младости, напомињао да још доста има да се игра и да ће се тек у плеј-офу распоређивати европске визе, тренер Милан Раставац и сада покушава да „спусти лопту на земљу“ и упозорава и своје играче и нишку фудбалску јавност да тек има да се игра.

Стога је било илузорно очекивати да управо тренер нишког тима беседи о Европи, а то је јасно демонстрирао и на конференцији за новинаре, када је упитан да ли се на Чаиру већ увежбавају страни језици:

-Ја сам присталица тога да се иде корак по корак. Јесмо везали три победе, јесмо и у неком успону форме, али једино што је у овом тренутку потребно је да сви заједно у клубу наставимо да дајемо све од себе. Наравно, не бежимо од високих циљева, али још ништа нисмо постигли и тек смо на путу да урадимо нешто значајно. Европа још далеко – смањује Раставац еуфорију и окреће се наредном противнику.

А у недељу ће на Чаиру гостовати Нови Пазар, тим који је у 25 кола остварио само четири победе. Но, једна од њих остварена је управо у дуелу са Нишлијама:

17159180_1440838299294069_6607378139270170706_o- Чека нас утакмица у којој треба да наставимо да показујемо озбиљан квалитет који, верујемо, поседујемо као тим. Сад већ имамо добру серију иза себе и три наступа која су била веома добра, а сада је прилика да то и наставимо. Оно у шта сам сигуран је да то неће бити нимало лако. Плашим се да уђемо олако у утакмицу, као да смо је већ добили, а то никако не смемо себи да дозволимо. Стога су све активности усмерене на то да у меч уђемо максимално, да што више угрожавамо противника и кад задовољимо те предуслове, можемо да рачунамо и на освајање бодова. Очекујем, дакле, победу, али још једном напомињем да до ње можемо стићи само максималним ангажманом – подвлачи шеф струке нишког тима.

Ривал је битно променио састав у односу на јесењи део првенства, последњи је на табели и сва је прилика да га чека грчевита борба за опстанак.

- Нови Пазар нема неког појединца који се изразито истиче. Доста је нових играча у односу на прошлу годину, прилично осцилирају… Успели су, рецимо, да направе изненађње у Лучанима, али и да у прошлом колу изгубе кући од Вождовца. Дакле, прилично једна непредвидива екипа и стога је опрез заиста неопходан – напомиње Раставац.

Шеф струке нишког тима најзад може да буде задовољан и здравственим билтеном екипе. Додуше, Саша Стојановић није тренирао од меча у Сурдулици и још је неизвесно да ли ће играти у недељном мечу. Радош Булатовић и Владимир Волков су се опоравили од повреда, али сада је конкуренција заиста жестока и Раставац ће сигурно добро размислити да ли да промени тим који је везао три првенствене победе. Но, може се очекивати да се Волков врати на позицију левог бека…
-Може, али то нужно не значи да ће играти уместо Станковића. Видећемо још – остао је Раставац загонетан када је састав тима у питању.

Једино што је извесно је да у саставу неће бити Марка Томића, који ће, због жутих картона, морати да паузира у утакмици са Новим Пазаром.

Недељни меч некако најжељније ишчекује Анид Траванчић, који је на Чаир стигао управо из Новог Пазара:

radnicki - vozdovac 6 - Мом бившем клубу желим сваку срећу, али овде се, уз дужно поштовање, тешко могу надати бодовима. Ми смо у налету, у успону форме, а и атмосфера тренутно не може бити боља. Што се противника тиче, не могу баш да прецизирам њихове предности и мане, јер се екипа доста променила у односу на „моје време“ и чини ми се да су у садашњем саставу остала само двојица фудбалера из јесењег дела сезоне. Но, у сваком случају очекујем наставак серије и победу која би нас још више учврстила у водећем квартету – каже Траванчић.

Раднички и Нови Пазар играће у недељу, од 15 сати, а улаз на Чаир биће бесплатан. За улаз на стадион потребно је преузети улазницу, које ће бити доступне испред свих отворених трибина уочи меча.