ING Software
ING Software

Вести

Page Not Found

The page you were looking for could not be found.

Check the URL for errors.

Нишки „самурај“

DSC_0312

Не дешава се често да фудбалери из далеке Азије играју у тимовима из Србије. Риота Нома је у Ниш стигао из Пљеваља, где је научио језик, са надом да ће му добре игре на Чаиру отворити врата неког од европских великана. Брзоноги 25-годишњи везиста је својим продорима веома брзо постао један од миљеника навијача у Нишу. Каже да му подршка, коју добија од навијача са трибина, даје снагу да увек игра на горњој граници својих могућности.

-Србију и Јапан је немогуће поредити. Ради се о две потпуно различите културе. Свиђа ми се срдачност српског народа, људи око мене се труде да се осећам пријатно и као код своје куће. Велика разлика између наше две земље лежи у томе да се у Јапану живи убрзано, док се ствари у Србији одвијају лаганим темпом, баш како ми се допада – изнео је Нома за наш сајт своје утиске о Србији, иако је о темпераменту нашег народа сигурно доста тога научио и у Црној Гори.

И баш нас је занимало како су његови најближи реаговали када је одлучио да Јапан замени Балканом?

-Није било проблема. Породица ме подржава у свему, а добро знају да сам имао велику жељу да играм фудбал у Европи. После Црне Горе, направио сам корак напред доласком у Раднички, боримо се за наступ у Евро такмичењима, а то је сва мотивација која је потребна једном играчу – прилично је Нома поједноставио ствари.
Јапанац каже да се већ одомаћио у Нишу, а највише времена проводи са двојицом саиграча који су такође у јануару стигли у Раднички…

-Највише се дружим са Стефаном Илићем и мојим цимером Бојаном Зоговићем. Обојица су стигли када и ја, помажу ми да се привикнем на нови систем рада и сјајни су другари.

Тренутно једино Нишлије могу да се похвале тиме да имају „самураја“ у својим редовима, а у историји српског фудбала, пре Номе, још четворица Јапанаца су наступала у Србији. Најпознатији је био Такајуки Сузуки који је играо у Црвеној звезди, а поред њега, у Раду је играо Шинго Морита, а Кеисуке Огава и Шонеи Окуно наступали су у Слободи из Ужица.

Нома је једноставан момак, потпуно се посветио спорту и има велику жељу да успе. Стога за овај блиц интервју каже да не придаје много значаја животу ван фудбала…

-Слободно време које имам проводим у шетњи градом, читању и гледању филмова. Храним се у ресторану, прија ми српска кухиња, мада неке специјалитете још нисам окусио…

А да ли је окусио српску шљивовицу, желели смо мало да се нашалимо са Номом:

-Морам да Вас разочарам, али никада нисам пробао ни јапански саке, па тако ни српску ракију

Спортиста од главе до пете. Наш „самурај“ Риота Нома…


radnicki - vozdovac 3Биографија:

Име и презиме: Риота Нома
Датум рођења: 15. 11. 1991
Место рођења: Фунабаши, Јапан
Висина: 179 цм.
Позиција: Офанзивни везни.
Клубови: Меији Уни, Рудар Пљевља, Раднички Ниш