ING Software
ING Software

Вести

Page Not Found

The page you were looking for could not be found.

Check the URL for errors.

Раднички би победом у плеј-оф

IMG_20170412_130101_1

Последње коло пред почетак плеј-офа доноси расплет многих непознаница. Бодови су изузетно битни свим екипама, јер ће се у четвртак дефинитивно знати које екипе ће играти у плеј-офу, а које ће морати у плеј-аут, односно какав ће, зависно од пласмана, бити распоред утакмица у доигравању. Раднички је обезбедио учешће у такмичењу са нашим најбољим тимовима, али није му свеједно са колико ће бодова и са које позиције ући у плеј-оф, а његовом ривалу Јавору је ова утакмица пресудна у жељи да се сврста међу осам најбољих екипа. Тиму из Ивањице неопходна је победа на Чаиру како би се сигурно нашао у плеј-офу, а у супротном, зависиће од резултата конкурената Спартака и Чукаричког.

Дакле, све наведено обећава једну занимљиву утакмицу, а таквом је види и тренер Радничког Милан Раставац:

- Мислим да ситуација у којој се налазимо и ми и противник даје наду да ће утакмица бити изузетно динамична. Јавор хоће да се домогне плеј-офа, ми желимо да са што више бодова одемо у доигравање, па све то обећава један врло интересантан дуел.  Нама је из претходних утакмица остао задатак да поправимо агресију у офанзиви, да имамо што више утрчавања у празан простор, више продора по боковима, да имамо што више играча у завршницама напада, на крају и да постижемо више голова… То нам је, дакле, циљ у игри и покушаћемо да га остваримо већ у овој утакмици, а ако будемо успели у томе, самим тим бићемо ближи победи. Позвао бих и навијаче да дођу да нас подрже и да сви заједно прођемо кроз ову „пролазну капију“ до крајњег циља – рекао је стратег Нишлија на конференцији за новинаре.

О тиму из Ивањице на Чаиру се све зна:

17671387_1485229808177198_1177630451_n - Јавор има искусну екипу, стрпљиви су у игри, знају да сачекају и да користе своје шансе… У одбрани имају искусне играче Ђогатовића и Миловића, Цветковић и Митошевић су главни играчи у вези, Елиомар и Гафуров су опасни шпицеви… Знају да користе просотор који им се остави и стога морамо да водимо рачуна о сваком детаљу – напомиње Раставац.

Баш као и пред утакмицу са Војводином, Нишлије испред себе имају ривала који је променио тренера, па је Раставац упитан какве новине у припреми утакмице то може да донесе:

- Сигурно је да то има утицаја. Новог тренера Јавора Срђана Васиљевића дуго познајем, желим му добродошлицу у такмичење и успех у раду. Ето, раније су се тренери мењали после утакмица са нама, сада се долази до промена уочи наших мечева. Сигурно је да промена на клупи увек донесе неку нову енергију , али шта год Јавор припремао, ми смо ту да одговоримо, а и овог пута напомињем да смо ми себи најбитнији и да је најважније оно што ћемо ми показати на терену – каже шеф струке нишког тима.

Раставац је потом замољен да прокоментарише чињеницу да је много калкулација уочи последњег кола регуларног дела првенства, јер пето или шесто место значи потпуно другачији распоред у плеј-офу… Но, тренер нишког тима одбацио је сва „дубља“ размишљања пред утакмицу са Јавором:

- Нема екипа које би нам више или мање одговарале, нити сам мишљења да распоред игра неку битну улогу. Пре или касније, мораћемо да играмо са свим тимовима који је буду пласирали у плеј-оф. Дакле, пред нама је обавеза да сваку утакмицу одиграмо на максимуму, без калкулација, а распоредом се, понављам, никад нисмо превише бавили, па нећемо ни сада – јасан је тренер Радничког.

Голман Бојан Зоговић је на последње две утакмице био најзапаженији појединац у редовима нишког тима, али и он сам се нада да ће овог пута имати мање посла него у мечевима са Партизаном и Војводином:

17796620_1465452356832663_6934346732274270491_n -Свесни смо да је Јавору ова утакмица „бити или не бити“, али нама је сваки бод важан пред наставак такмичења у плеј-офу и стога ћемо у овај меч ући максимално мотивисани и решени да остваримо победу. Као што је тренер већ рекао, Јавор је искусна екипа, имају неколико појединаца који су дуже у клубу и добро се познају, а промена тренера ће их вероватно тргнути. Но, ми играмо на нашем терену и верујем да ћемо се показати у једном добром издању из којег ћемо покушати да сртигнемо до сва три бода – рекао је чувар мреже нишког тима.

Раднички ће у утакмици са Јавором играти без двојице стандардних бекова. Милош Петровић мораће да паузира због жутих картона, а повреда мишића спречиће Владимира Волкова да се стави на располагање тренеру Раставцу. Сва је прилика да ће их у стартној постави заменити Александар Јовановић и Никола Станковић.
Утакмица на Чаиру игра се у четвртак од 17 сати, а судиће Александар Васић из Новог Жедника.