ING Software
ING Software

Вести

Page Not Found

The page you were looking for could not be found.

Check the URL for errors.

Раднички изашао из блокаде

viber image

Екипа Радничког из Ниша предвођена дугогодишњим стручњаком Миланом Раставцем покушава ове сезоне да се домогне места која води у Европу. То је сан свих Нишилија који ће бити лакше остварив после најновијих вести са Чаира.

Наиме, после дуго година, руководство клуба предвођено председником Ивицом Тончевом, успело је да одблокира рачун. На тај начин Раднички је добио најлепши могући поклон уочи 94.рођендана.

Задовољство збогт тога није скривао први човек Радничког Ивица Тончев.

Велико ми је задовољство што смо након вишемесечног уложеног труда и рада, баш уочи 94. рођендана Радничког успели да клуб поставимо на здраве основе и спасимо га од финансијске пропасти и гашења. Посебно сам захвалан градској власти у Нишу, али и целокупној спортској јавности, која нас је подржала, када смо дошли у клуб са идејом да од нишког клуба направимо респектабилан тим, који побеђује. Сматрам да је ово велики успех и резултат огромног напора целокупног руководства да се клуб врати тамо где и припада – у сам врх српског фудбала. Када смо крајем прошле године дошли у клуб, имали смо лошу стартну позицију, јер смо затекли дуг од скоро два милиона евра и рачун, за који се нико не сећа када је последњи пут био одблокиран, али смо успели да оживимо клуб - рекао је Ивица Тонечев.

Он је додао да је Раднички значајно смањио дуг

- Нашим транспарентним радом вратили смо поверење како повериоца, тако и јавности, а затим смо драстично смањили дуг и на крају одблокирали рачун. Ово је још један доказ да једно за другим испуњавамо обећања, која смо дали крајем прошле године и да корак по корак водимо Раднички ка европским такмичењима, где он и припада. Када смо дошли, затекли смо велики дисбаланс када је реч о приходима и расходима. Већина ствари се решавала ад хок – од утакмице до утакмице, тако да нису биле регулисане ни основне ствари, попут финансирања редара или доктора. Међутим, ми смо увели ред и сада се сав уложени труд показао и на терену. Током прелазног периода, успели смо да залагањем укинемо забрану регистрације због дугова, тако да смо довели важна појачања, која су се у наставку такмичења показала као „пун погодак“. Људи уложени труд и рад често мере само местом на ранг листи, иако је то само последица свега што се у клубу ради. Зато сам још поноснији што су наши напори брзо постали видљиви, што се може видети и ако се погледа табела – додао је Тончев.