ING Software
ING Software

Вести

Page Not Found

The page you were looking for could not be found.

Check the URL for errors.

Раставац: Кључна утакмица!

0-02-05-a82494ca39ec82a5630460b34070e4b11610add61423fab0c2d732a8cb4c92fa_full

Кишовито је ових дана на Чаиру, у сваком смислу. И метеоролошки, али и што се расположења тиче… Ипак, након кише увек долази сунце и том девизом руководе се и у Радничком. Након четири меча у којима су доживели три пораза, Нишлије су умногоме девалвирале своје шансе да се нађу на месту које води у Европу, али, ако је судити по ставовима изнетим на конференцији за новинаре, предати се неће! Но, најважније у овом тренутку је вратити се неким вредностима у игри које су красиле Раднички до ове несрећне серије и на томе се, по речима тренера Милана Раставца, највише радило у ових неколико дана од пораза у Лучанима. А колико се у томе успело, видећемо на мечу са Вождовцем, који у недељу стиже на Чаир:

- Очекује нас кључна утакмица, то је сасвим јасно! Вождовац је препрека коју, једноставно, морамо да прескочимо. Трудили смо се да овај претходни период, који није био добар, избацимо из главе и да се окренемо само ономе што долази. Јер у спорту се признају само презент и футур, само победе „лече“ поразе, а од старе славе се не живи – напоменуо је шеф струке нишког тима у свом уводном излагању на редовном сусрету са новинарима, а потом се окренуо противнику о којем је говорио са великим уважавањем:

-Од доласка Илије Столице на место тренера, Вождовац игра одлично. Након приличног бодовног заостатка у првом делу сезоне, успели су да се пласирају у плеј-оф и сада су активан и квалитетан учесник доигравања. То је тим који поседује и показује квалитет, „наместили“ су се тимски, имају одличне играче… Зец, Красић, Дражић се некако највише истичу, али и сви остали значајно доприносе да Вождовац буде ту где јесте. Но, ми знамо како да им се супротставимо, а ако бисмо поједноставили ствари, потребно је да одиграмо слично као у другом колу пролећног дела првенства, када смо победили овде на Чаиру – истакао је Раставац на конференцији за новинаре.

Потом је шеф струке нишког тима упитан да прокоментарише све чешће помињање кладионица и квота, када су утакмице Радничког у питању…

17671387_1485229808177198_1177630451_n - То су ствари које се дешавају и на које не може да утичете. Знате, кладионица има свуда у свету, само је питање како ћете ви са тим да се носите. Разговарали смо о томе и наш је закључак да немамо право да на то реагујемо. Једино исправно је да на терену радимо ствари на које можемо да утичемо. Шта год неко причао, писао или рачунао, ми морамо да се окренемо игри и да се концентришемо искључиво на терен, јер само тако можемо да допринесемо себи – напомиње Раставац.

Што се састава тиче, Раднички ће свакако изгледати другачије него у Лучанима. Милош Живковић неће моћи да игра због жутих картона, а Владимир Волков због повреде. Сва је прилика да ни Саша Стојановић неће моћи да се стави на располагање шефу стручног штаба, а на повреду се жали и Марко Томић. Добра вест је да се Марко Мркић опоравља и сигурно ће конкурисати за место у стартној постави на мечу са Вождовцем. Но, Раставац је намеран да мења екипу и због лоше форме појединаца:

-Биће одређених промена, то је сигурно. Нешто са чим смо излазили у прошлом мечу, није се показало целишодним. Има играча који добро раде, чекају прилику и верујем да ће је сада и дочекати. Сигурно ће бити одређених промена – најавио је тренер Радничког намеру да освежи екипу.radnicki - vozdovac 13

Но, један од оних „сигурних“ биће двоструки стрелац из Лучана Лазар Арсић, који верује да ће Нишлије у недељу прекинути овај непријатан низ:

- Очекује нас тешка утакмица! После наших лоших резултата, Вождовац нам долази у можда и најнезгоднијом тренутку, али на нама је да се добро спремимо, и физички и у главама, и да пронађемо пут до победе. Они су веома добра екипа, али ми смо последња два меча против њих решили у своју корист, па верујемо да ћемо и овог пута – оптимиста је „бомбардер“ нишког тима.

Раднички и Вождовац играће у недељу, од 19 сати, а судиће Мајо Вујовић из Новог Сада.