ING Software
ING Software

Вести

Page Not Found

The page you were looking for could not be found.

Check the URL for errors.

Меч истине!

IMG_20170505_130059

Дуели Напретка и Радничког одувек су били „више од игре“, а посебно су то сада, када оба тима имају европске амбиције. Након три кола плеј-офа, Нишлије имају два бода више од Крушевљана и већ само та чињеница показује колики је улог у питању и какву важност има предстојећи дуел. Иза Радничког су две узастопне победе, па нишки тим у добром расположењу дочекује јужњачки „ел класико“. Једино, није расположен тренер Милан Раставац, који је са високом температуром водио данашњи тренинг, па је уместо њега пред новинаре изашао Драган Илић, његов први помоћник.

- Са тренинга долазим и могу да вам „из прве руке“ пренесем неку атмосферу која је и данас, али и читаве недеље показивала високу свест о томе шта нам значи ова утакмица. Јасно, она се, у складу са циљем, а то је Европа, може назвати и кључном. Дакле, читаве седмице радни тонус је био на највишем нивоу, а добра вест је и да смо тренирали у комплетном саставу. Станковић је, додуше, био одсутан са пар тренинга због поврде скочног зглоба, али опоравио се и сигурно ће конкурисати за недељни дуел. Дакле, у Крушевац идемо пуним капацитетом и што се играчког кадра тиче, али и када је важност меча у питању – рекао је Илић окупљеним новинарима на редовној конференцији за новинаре.

О Напретку на Чаиру имају само речи хвале…

gagi ilić- Напредак је, дефинитивно , компактна и добро организована екипа, која у овом делу сезоне показује завидан ниво форме. У фази одбране су врло агресивни и са високим и константним притиском, у нападу их одликује брзина и офанзивних везних играча и нападача… И њима је, наравно, ова утакмица од пресудне важности, а својим досадашњим резултатима и завређују такву ситуацију. Наравно, на све то ћемо морати да дамо одговор – напомиње Илић.

Први асистент Милана Раставца у стручном штабу Радничког потом је одговорио на питање у којој мери очекује сличности, а у чему ће се овај дуел разликовати од претходне утакмице у Крушевцу, коју је Раднички, подсетимо, добио 2:1.

Верујем да јој неће личити, ни по важности, ни по нивоу форме два тима, а пре свега наше екипе. Ако се сетимо првог полувремена тог меча, ми смо тада имали озбиљних проблема, а тек у другом смо избалансирали систуацију и неким брзим преокретом однели три бода. Не могу да кажем да смо тада били задовољни игром, мада резултатом свакако јесмо. Но, мислим да сада показујемо знатно виши ниво форме и верујем да ћемо сада од самог почетка бити на потребном нивоу – уверава Илић.

Што се састава тиче, радује чињеница да се јунак претходне утакмице и двоструки стрелац из тог меча Саша Стојановић опоравио, а своје место у стартној постави требало би да заузме и Милош Живковић…

- Стојановић јесте у конкуренцији, али пауза је иза њега, па ћемо још видети у којој мери може да се стави на располагање, а Живковић ће највероватније бити у стартној постави. У сваком случају, постоји пар дилема око састава, а све ћемо разрешити након последњег тренинга пред утакмицу – није Илић, разумљиво, желео да открива баш све карте уочи јужњачког дербија.

Напредак и Раднички играће у недељу, од 19 сати, а утакмицу ће судити наш најбољи арбитар Милорад Мажић.