ING Software
ING Software

Вести

Page Not Found

The page you were looking for could not be found.

Check the URL for errors.

Раставац: Најлепше за крај!

0-02-05-10e544c6127a78edc0f4e78d349a4eadb7ae31cf81e858692f4a4c38cfb14146_full

Последње коло фудбалског шампионата Србије донеће коначно разрешење многих недоумица. Једна од енигми везана је и за пласман у квалификације за Лигу Европе, јер ових дана у медијима провејавају различите информације око тога који су од клубова стекли услове за издавање лиценце, неопходне за наступ у евроспким такмичењима, а којима ни пласман на место које омогућује излазак у Европу неће бити довољан. Но, у нишком тиму не желе тиме да се баве и истичу да то свакако неће утицати на њихов мотив пред утакмицу са нашим најтрофејнијим клубом. Тренер Милан Раставац каже да у клубу има ко о томе брине, а његов посао је терен и како на најбољи могући начин припремити екипу за дуел са Црвеном звездом, која још има теоретских шанси да освоји титулу првака, али за то јој је неопходан и пораз Партизана на свом терену од лучанске Младости.

- Ето, календар је „хтео“ да нам за крај остане најтеже или најслађе, како се узме… Тешко јесте, јер треба остварити повољан резултат на нашем највећем стадиону, али је истовремено и лепо, јер ћемо, верујем, играти у лепом амбијенту и против великог ривала. Фудбал има својих чари, има и своје тензије, али оно што нас чека у задњем колу може, пре свега, да се означи лепим изазовом. Идемо у Београд да се покажемо у што бољем светлу и да остваримо што бољи резултат – рекао је тренер Радничког Милан Раставац у уводу своје беседе пред новинарима, пред дуел са Црвеном звездом у последњем колу Суперлиге.

Раставац каже да се о ривалу све зна…

-О Црвеној звезди не треба пуно причати, знамо њихове квалитете, свесни смо и величине тог клуба. –Променом тренера изменили су и доста ствари, али с обзиром на то да је мало времена прошло од доласка Бошка Ђуровског, није то нешто чиме би могли баш да нас изненаде. Кажем, ми настојимо да гледамо само себе, повољна околност је што ћемо највероватније бити комплетни, а пред нама је дуел који свакако представља и искушење и изазов за нас – напомиње шеф струке нишког тима.

Упитан да ли опречне и различите информације око издавања лиценце за наступ у Европи могу да утичу на концентрацију играча пред дуел са Звзедом, Раставац је рекао:

- Нама је циљ да остваримо што бољи пласман и урадимо оно што је до нас, оно што ми можемо. А људи који воде клуб брину о другим стварима, па и о овоме што сте питали. Сад, да ли то може да буде значајно и да утиче на нас… Знате, кад играте против Црвене звезде, већ само то је довољно да будете на максимуму жеља, мотива, спремности… Ти пропратни фактори практично не могу да утичу на вас кад изађете на Маркану. Ми ћемо се трудити да одиграмо најбоље што можемо, а сигурно је да никог од играча не треба „терати“ да пружи најбоље од себе у мечу са Звездом, без обзира на то шта та утакмица доноси –потенцира шеф струке нишког тима.

Тренер Нишлија је потом одговорио на питање шта у игри треба мењати у односу на меч са Партизаном, који се по Раднички није завршио повољно…

-Видите, игра Партизана и Црвене звезде се доста разликује, па се самим тим разликује и идеја којом желимо да се наметнемо нашем недељном ривалу. И она свакако неће бити иста. Нисмо задовољни резултатом из меча са Партизаном и потрудићемо се да сада остваримо вишеSasa Stojanovic

Саша Стојановић је две године провео на Маракани и зна где долази, али верује да Раднички може да се адекватно супротстави претенденту на нову титулу

- Звезда је тежак, али за мене и најлепши могући ривал. Мислим да немамо шта да изгубимо, а можемо пуно да добијемо… Верујем да ћемо добро одиграти и вратити се кући са бодовним капиталом – био је концизан најсикуснији играч нишког тима.

Дуел на стадиону „Рајко Митић“, баш као и све преостале утакмице плеј-офа, играће се у недељу, од 18.30 сати.