ING Software
ING Software

Vesti

Page Not Found

The page you were looking for could not be found.

Check the URL for errors.

Rastavac: Najlepše za kraj!

0-02-05-10e544c6127a78edc0f4e78d349a4eadb7ae31cf81e858692f4a4c38cfb14146_full

Poslednje kolo fudbalskog šampionata Srbije doneće konačno razrešenje mnogih nedoumica. Jedna od enigmi vezana je i za plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, jer ovih dana u medijima provejavaju različite informacije oko toga koji su od klubova stekli uslove za izdavanje licence, neophodne za nastup u evrospkim takmičenjima, a kojima ni plasman na mesto koje omogućuje izlazak u Evropu neće biti dovoljan. No, u niškom timu ne žele time da se bave i ističu da to svakako neće uticati na njihov motiv pred utakmicu sa našim najtrofejnijim klubom. Trener Milan Rastavac kaže da u klubu ima ko o tome brine, a njegov posao je teren i kako na najbolji mogući način pripremiti ekipu za duel sa Crvenom zvezdom, koja još ima teoretskih šansi da osvoji titulu prvaka, ali za to joj je neophodan i poraz Partizana na svom terenu od lučanske Mladosti.

- Eto, kalendar je „hteo“ da nam za kraj ostane najteže ili najslađe, kako se uzme… Teško jeste, jer treba ostvariti povoljan rezultat na našem najvećem stadionu, ali je istovremeno i lepo, jer ćemo, verujem, igrati u lepom ambijentu i protiv velikog rivala. Fudbal ima svojih čari, ima i svoje tenzije, ali ono što nas čeka u zadnjem kolu može, pre svega, da se označi lepim izazovom. Idemo u Beograd da se pokažemo u što boljem svetlu i da ostvarimo što bolji rezultat – rekao je trener Radničkog Milan Rastavac u uvodu svoje besede pred novinarima, pred duel sa Crvenom zvezdom u poslednjem kolu Superlige.

Rastavac kaže da se o rivalu sve zna…

-O Crvenoj zvezdi ne treba puno pričati, znamo njihove kvalitete, svesni smo i veličine tog kluba. –Promenom trenera izmenili su i dosta stvari, ali s obzirom na to da je malo vremena prošlo od dolaska Boška Đurovskog, nije to nešto čime bi mogli baš da nas iznenade. Kažem, mi nastojimo da gledamo samo sebe, povoljna okolnost je što ćemo najverovatnije biti kompletni, a pred nama je duel koji svakako predstavlja i iskušenje i izazov za nas – napominje šef struke niškog tima.

Upitan da li oprečne i različite informacije oko izdavanja licence za nastup u Evropi mogu da utiču na koncentraciju igrača pred duel sa Zvzedom, Rastavac je rekao:

- Nama je cilj da ostvarimo što bolji plasman i uradimo ono što je do nas, ono što mi možemo. A ljudi koji vode klub brinu o drugim stvarima, pa i o ovome što ste pitali. Sad, da li to može da bude značajno i da utiče na nas… Znate, kad igrate protiv Crvene zvezde, već samo to je dovoljno da budete na maksimumu želja, motiva, spremnosti… Ti propratni faktori praktično ne mogu da utiču na vas kad izađete na Markanu. Mi ćemo se truditi da odigramo najbolje što možemo, a sigurno je da nikog od igrača ne treba „terati“ da pruži najbolje od sebe u meču sa Zvezdom, bez obzira na to šta ta utakmica donosi –potencira šef struke niškog tima.

Trener Nišlija je potom odgovorio na pitanje šta u igri treba menjati u odnosu na meč sa Partizanom, koji se po Radnički nije završio povoljno…

-Vidite, igra Partizana i Crvene zvezde se dosta razlikuje, pa se samim tim razlikuje i ideja kojom želimo da se nametnemo našem nedeljnom rivalu. I ona svakako neće biti ista. Nismo zadovoljni rezultatom iz meča sa Partizanom i potrudićemo se da sada ostvarimo višeSasa Stojanovic

Saša Stojanović je dve godine proveo na Marakani i zna gde dolazi, ali veruje da Radnički može da se adekvatno suprotstavi pretendentu na novu titulu

- Zvezda je težak, ali za mene i najlepši mogući rival. Mislim da nemamo šta da izgubimo, a možemo puno da dobijemo… Verujem da ćemo dobro odigrati i vratiti se kući sa bodovnim kapitalom – bio je koncizan najsikusniji igrač niškog tima.

Duel na stadionu „Rajko Mitić“, baš kao i sve preostale utakmice plej-ofa, igraće se u nedelju, od 18.30 sati.