ING Software
ING Software

Вести

dfltweb1.onamae.com – このドメインはお名前.comで取得されています。

このドメインは、お名前.comで取得されています。

IN MEMORIAM: ПРЕМИНУО ДУШАН МИТОШЕВИЋ

real sa nisave

У 68. години живота, након дуже болести, преминуо је бивши фудбалер и фудбалски тренер Душан Митошевић, који је оставио дубок траг у Србији играјући за нишки Раднички и на Кипру.

У својој играчкој каријери у два наврата био је члан Радничког а златна слова историје клуба са Чаира исписивао је играјући од 1975. до 1981. године са чувеном генерацијом која је први пут довела Европу у Ниш. Након краће епизоде у француском Ниму поново се вратио у Раднички у сезони 1982/83, која је била веома успешна и позната као период када је клуб добио надимак “Реал са Нишаве”, а осим што је Митошевић тада играо полуфинале Купа УЕФА, проглашен је и за најбољег стрелца у историји клуба, испред легендарног Ненада Цветковића.

Као нападач, за шест година у нишком клубу, одиграо је 142 меча у којим је постигао 48 голова, а у поновном двогодишњем ангажману постигао је 28 голова у 57 наступа. Негов велики допринос Радничком на крају се огледао у 76 голова у 199 одиграних утакмица.

Богату играчку каријеру завршио је у солунском Ираклису, након чега почиње његова једнако успешна тренерска каријера.

На Кипру, где је четири пута био проглашаван за најбољег тренера године (1997, 1998, 1999 и 2000. године) оставио је дубок траг. Тамошњи Анортозис из Фамагусте је четири пута водио до титуле, једном до националног Купа и три пута до Суперкупа.

У Србији је тренирао Смедерево, Раковицу, Рад, Земун и Јастребац из Ниша, који је увео у Прву лигу.
Душан Митошевић ће бити сахрањен у Лимасолу. Иза себе је оставио супругу Биљану и ћерке Машу и Ивану.