ING Software
ING Software

Vesti

dfltweb1.onamae.com – このドメインはお名前.comで取得されています。

このドメインは、お名前.comで取得されています。

IN MEMORIAM: PREMINUO DUŠAN MITOŠEVIĆ

real sa nisave

U 68. godini života, nakon duže bolesti, preminuo je bivši fudbaler i fudbalski trener Dušan Mitošević, koji je ostavio dubok trag u Srbiji igrajući za niški Radnički i na Kipru.

U svojoj igračkoj karijeri u dva navrata bio je član Radničkog a zlatna slova istorije kluba sa Čaira ispisivao je igrajući od 1975. do 1981. godine sa čuvenom generacijom koja je prvi put dovela Evropu u Niš. Nakon kraće epizode u francuskom Nimu ponovo se vratio u Radnički u sezoni 1982/83, koja je bila veoma uspešna i poznata kao period kada je klub dobio nadimak “Real sa Nišave”, a osim što je Mitošević tada igrao polufinale Kupa UEFA, proglašen je i za najboljeg strelca u istoriji kluba, ispred legendarnog Nenada Cvetkovića.

Kao napadač, za šest godina u niškom klubu, odigrao je 142 meča u kojim je postigao 48 golova, a u ponovnom dvogodišnjem angažmanu postigao je 28 golova u 57 nastupa. Negov veliki doprinos Radničkom na kraju se ogledao u 76 golova u 199 odigranih utakmica.

Bogatu igračku karijeru završio je u solunskom Iraklisu, nakon čega počinje njegova jednako uspešna trenerska karijera.

Na Kipru, gde je četiri puta bio proglašavan za najboljeg trenera godine (1997, 1998, 1999 i 2000. godine) ostavio je dubok trag. Tamošnji Anortozis iz Famaguste je četiri puta vodio do titule, jednom do nacionalnog Kupa i tri puta do Superkupa.

U Srbiji je trenirao Smederevo, Rakovicu, Rad, Zemun i Jastrebac iz Niša, koji je uveo u Prvu ligu.
Dušan Mitošević će biti sahranjen u Limasolu. Iza sebe je ostavio suprugu Biljanu i ćerke Mašu i Ivanu.