ING Software
ING Software

Вести

РАДНИЧКИ РЕМИЗИРАО СА БОТЕВОМ

vs botev

Фудбалери Радничког ремизирали су 2:2 (1:2) са бугарским Ботевом из Пловдива, у првој контролној утакмици на припремама у турском Белеку.

Нишки тим је боље отворио сусрет, имао је апсолутну контролу на средини терена, а повео је у 17. минуту, након одличног продора и асистенције Голубовића рутинске егзекуције капитена Александра Јовановића.

Петопласирани тим бугарске лиге је појачао ритам након примљеног поготка, извршио је велики притисак на последњу линију Нишлија и успео је да у року од два минута преокрене резултат.

Петков је у 32. минуту оштрим ударцем са 17 метара искоса са леве стране савладао голмана Живковића, а два минута касније Неделев је после соло-продора и ударца из сличне позиције као и код претходног гола, погодио за 1:2.

Тренер Бобан Дмитровић је на почетку другог полувремена заменио све фудбалере, осим голмана Живковића, а нова постава је одиграла квалитетних 45 минута и успела да дође до једног поготка, захваљујући Славиши Стојановићу у 75. минуту.

Раднички је у првом полувремену наступио у саставу: Живковић, Аксентијевић, Субић, Симуновић, Миладиновић, Петровић, Нома, Арсић, Голубовић, Александар Јовановић и Мркић. У наставку су поред голмана Живковића играли Булатовић, Мијаиловић, Филип Станковић, Ћирковић, Алекса Јовановић, Мићић, Саша Стојановић, Бабић, Жуниор и Славиша Стојановић.

Никола Станковић није играо због прехладе.

Раднички ће у Белеку одмерити снаге још са Верејом (27. јануар), Сигмом (30. јануар), Даежоном (31. јануар) и Мариуполом (4. фебруар).