ING Software
ING Software

Vesti

RADNIČKI REMIZIRAO SA BOTEVOM

vs botev

Fudbaleri Radničkog remizirali su 2:2 (1:2) sa bugarskim Botevom iz Plovdiva, u prvoj kontrolnoj utakmici na pripremama u turskom Beleku.

Niški tim je bolje otvorio susret, imao je apsolutnu kontrolu na sredini terena, a poveo je u 17. minutu, nakon odličnog prodora i asistencije Golubovića rutinske egzekucije kapitena Aleksandra Jovanovića.

Petoplasirani tim bugarske lige je pojačao ritam nakon primljenog pogotka, izvršio je veliki pritisak na poslednju liniju Nišlija i uspeo je da u roku od dva minuta preokrene rezultat.

Petkov je u 32. minutu oštrim udarcem sa 17 metara iskosa sa leve strane savladao golmana Živkovića, a dva minuta kasnije Nedelev je posle solo-prodora i udarca iz slične pozicije kao i kod prethodnog gola, pogodio za 1:2.

Trener Boban Dmitrović je na početku drugog poluvremena zamenio sve fudbalere, osim golmana Živkovića, a nova postava je odigrala kvalitetnih 45 minuta i uspela da dođe do jednog pogotka, zahvaljujući Slaviši Stojanoviću u 75. minutu.

Radnički je u prvom poluvremenu nastupio u sastavu: Živković, Aksentijević, Subić, Simunović, Miladinović, Petrović, Noma, Arsić, Golubović, Aleksandar Jovanović i Mrkić. U nastavku su pored golmana Živkovića igrali Bulatović, Mijailović, Filip Stanković, Ćirković, Aleksa Jovanović, Mićić, Saša Stojanović, Babić, Žunior i Slaviša Stojanović.

Nikola Stanković nije igrao zbog prehlade.

Radnički će u Beleku odmeriti snage još sa Verejom (27. januar), Sigmom (30. januar), Daežonom (31. januar) i Mariupolom (4. februar).