ING Software
ING Software

Vesti

dfltweb1.onamae.com – このドメインはお名前.comで取得されています。

このドメインは、お名前.comで取得されています。

SAOPŠTENJE FUDBALSKOG KLUBA RADNIČKI

radnicki-h

Iako se radi o temi koja ne treba da bude povod za prepucavanje, Fudbalski klub Radnički Niš mora da reaguje na neistine koje su iznete na pojedinim srpskim portalima.

Članovi naše ekipe koja je 1982. godine stigla do polufinala Kupa UEFA, okupili su se danas povodom smrti Dušana Mitoševića, najboljeg strelca Nišlija svih vremena, a tvrdnje da su oni to učinili samoinicijativno jednostavno nisu tačne.

Mitošević je nakon duže bolesti preminuo na Kipru u 68. godini života, a Fudbalski klub Radnički je odmah preko svog zvaničnog sajta obavestio javnost o tome, uz opširan tekst o njegovoj bogatoj igračkoj i trenerskoj karijeri, sa posebnim osvrtom na period proveden u Nišu.

Pošto je sahranjen u Limasolu, njegovi nekadašnji saigrači odlučili su da mu odaju poslednju počast okupljanjem na stadionu Čair, a klub je svakako bio uključen u ovaj događaj. Članovi najužeg rukovodstva Radničkog, koji trenutno nisu u Nišu, zadužili su sekretara kluba Aleksandra Komadinića da aktivno učestvuje u organizovanju današnjeg okupljanja, i on je to učinio, pružajući svaku moguću pomoć i podršku legendama “Reala sa Nišave“.

Fudbalski klub Radnički poštuje svoje bivše i sadašnje fudbalere i zbog smrti Dušana Mitoševića prva naredna takmičarska utakmica na stadionu Čair počeće minutom ćutanja.

U nadi da više niko zbog ovakvih situacija neće pokušavati da ruši klub neistinama, želimo da poručimo da je Radnički na pravom putu i da ga u tome niko ne može zaustaviti. Klub je finansijski konsolidovan, nalazi se na poziciji koja vodi na međunarodnu scenu i kao takav će uvek stremeti ka najvišim ciljevima i nikada neće zapostaviti svoje nekadašnje asove, koji su pronosili njegovu slavu širom Evrope i bivše Jugoslavije.

A što se tiče samoprozvanih “branilaca” nasleđa kluba, koji kontinuirano šire laži i spekulacije u javnosti kako bi optužili sadašnje rukovodstvo za sve i svašta, ovaj put su prešli svaku granicu pristojnosti. Neverovatno je da neko ko se predstavlja kao novinar dopusti sebi da njegov lični animozitet prema rukovodstvu Radničkog izmeni kontekst današnjeg događaja na stadionu Čair. Nažalost, pre svega njihovu, na razne interpretacije i spekulacije možemo da odgovorimo samo činjenicama. Potrebno je da samo pogledaju vrh superligaške tabele gde će videti Radnički. Sigurni smo da ih svaki pogled ka vrhu boli, jer time svaki njihov kvazi-argument pada u vodu.

Podsetili bi sve te „moraliste“ da je dug Radničkog, kada je došlo sadašnje rukovodstvo, bio veći od dva milona evra i da se klub nalazio na ivici finansijskog ambisa. Da je bilo onako kako su oni želeli, Radnički danas verovatno ne bi ni postojao.