ING Software
ING Software

Вести

РАДНИЧКИ ПОЧЕО ОБЕЛЕЖАВАЊЕ 95. РОЂЕНДАНА

vecera 1

Фудбалски клуб Раднички, понос града Ниша, ове године обележава 95 година свог постојања, а званична прослава кренула синоћном свечаном вечером, која је одржана у ресторану “Сврљижанка“.
За тих 95 година Раднички је пролазио кроз разне фазе. Био је забрањиван, оспораван, уздизао се, падао, постао хит европског фудбала, па поново пао, да би у последњих годину дана стао на ноге, очврснуо на свим нивоима и кренуо крупним корацима ка ренесанси и изласку на међународну сцену.

У нади да ће овај јубилеј бити овековечен великим резултатским успехом, у виду пласмана у квалификације за Лигу Европе, руководство Фудбалског клуба Раднички одлучило је да на све могуће начине промовише клуб и поново га приближи грађанима Ниша, јер је он био и остао симбол свог града.

Резултати остварени у Суперлиги Србије показују да је Раднички на правом путу, а први корак у великој промоцији клуба ван терена била је јучерашња свечаност. Дружење у којем су учествовали челници града Ниша, чланови руководства и стручног штаба, бивши и садашњи фудбалери, новинари, спонзори и нишки привредници, имало је за циљ подизање свести о значају Радничког за Ниш и читаву јужну Србију. На овом дружењу су се евоцирале успомене из славних времена која су иза нас, али се и представио план за још славнију будућност. Вечера је имала и донаторски карактер, пошто су нишки привредици, по својој вољи, могли да помогну клубу и ојачају његов спонзорски пул.vecera 4

Ова свечаност је почетак обележавања 95. рођендана Радничког, а до краја године нас чека још низ манифестација и активности које ће увеличати ову прославу.

Домаћин свечаности био је вршилац дужности председника Радничког Драган Марковић, који је апострофирао значај нашег клуба за читаву Србију.

-Раднички је бренд Ниша и Србије и као такав мора бити присутан у свим пољима друштвеном живота. Ова вечера је доказ да смо велики клуб, који има одговорност према свима који су уз њега. Присуство челника града, комплетног руководства, легендарних фудбалера који су 80-их година прошлог века прославили Раднички у Европи, садашњих фудбалера, стручног штаба, новинара и истакнутих нишких привредника, говори да смо на правом путу да вратимо Реал са Нишаве тамо где му је место. Веома сам задовољан одзивом на вечери, утисци су сјајни, а ми ћемо и у наредном периоду наставити да промовишемо клуб низом друштвених активности. Уверен сам и да ће наши фудбалери наставити са добрим партијама у првенству и да ћемо се у мају радовати изласку на међународну сцену- рекао је Марковић.

Скупу се обратио и градоначелник Ниша Дарко Булатовић.

-Раднички и град Ниш су у нераскидивој вези и наша помоћ клубу ће и даље бити на највишем могућем нивоу. Задовољство ми је када на једном месту видим ове људе, који су, свако на свој начин, уткали себе у историју Радничког. Пред вама су велики изазови, знамо да неће бити лако, а ми смо ту да вас подржимо. И сам сам пре неколико година био на функцији председника Радничког и морам да признам да ми је то био најтежи посао који сам обављао- казао је Булатовић.

Посебну пажњу на манифестацији изазвали су чланови чувене генерације Радничког, која је 1982. године играла у полуфиналу Купа УЕФА.

-Велика нам је част што смо овде са вама и што имамо прилику да са актуелним руководством и играчима евоцирамо успомене на славна времена. Ми верујемо да Раднички има светлу будућост и да ће садашња генерација у догледно време достићи резултате које смо ми некада остваривали. Од срца вам желимо да успете у својој намери и од лета играте у Лиги Европе- изјавио је капитен најславније екипе Радничког Милован Обрадовић.vecera 9

Задатак да испуни снове свих Нишлија добио је млади стручњак Бобан Дмитровић, који одлично зна шта се од њега очекује.

-Припала ми је част да из мора тренера, иако млад, предводим Раднички ка циљу који се зове Европа. До сада је освојено 39 бодова у Суперлиги, померене су неке границе, али тек предстоји борба, јер смо постали „трн у оку“ свима онима који су имали жељу да никада не постанемо оно што ћемо постати. Мој превасходни задатак је да моју енергију и веру пренесем на играче. Презадовољан сам како су ме фудбалери прихватили, тражим од њих да поштују захтеве и договоре, а одговорност је на мени. Црта се подвлачи после 37. кола, будите стрпљиви, а ја верујем да ћете бити поносни на нас. Ја и фудбалери имамо заједничку жељу, а то је да у години јубилеја придружимо и наше слике фотографијама историје Радничког. За крај, захваљујем се председнику са замрзнутом функцијом Ивици Тончеву што је веровао у мене и што има визију како да врати клуб тамо где припада- истакао је Дмитровић.vecera 3

На крају официјелног програма присутнима се обратио Ивица Тончев, председник са замрзнутом функцијом у Радничком, човек који је својом победничком енергијом поставио екипу на место које јој припада у српском фудбалу и који и даље је остао уз клуб и доприноси у креирању европског Радничког.vecera 5

-Ви знате да сам ја због моје државне функције морао да замрзнем свој статус у Радничком, али то ме не спречава да будем овде као његов највећи навијач. Када видим колико људи је дошло на ову вечеру, добијам још већу енергију да учиним све што је у мојој моћи да помогнем људима који чине руководство клуба да унапреде Раднички и поставе га у сам врх српског фудбала. Ја сам рођени Нишилија, иако су то многи покушавали да оспоре, и моја љубав према клубу је неизмерна. Сматрам да је ново руководство учинило пуно у унапређењу Радничког, а велики посао тек следи. Сви знате да је дуг клуба, на доласка овог руководтсва, био два милиона евра, а да је сада смањем на 800.000. Уз све потешкоће око финансија, створен је озбиљан састав, конкурентан свим тимовима у Србији. Током зимског прелазног рока формирана је још јача екипа, која ће ако све буде како треба обезбедити Радничком наступ у квалификацијама за Лигу Европе. Моје мишљење је да је Бобан Дмитровић прави избор за место тренера, јер Раднички треба да преузме одговорност и када је у питању тренерски кадар. Зашто ми не бисмо створили једног доброг тренера и подарили га српском фудбалу? Па још када је реч о бившем репрезентативцу наше земље и добром човеку као што је Дмитровић. Уверен са да је баш он тренер који би требало да буде дугорочно, зашто не и вишегодишње решење. Уз квалитетан рад и подршку управе клуба, он ће овај посао моћи да изнесе до краја- рекао је Ивица Тончев. vecera 7