ING Software
ING Software

Вести

dfltweb1.onamae.com – このドメインはお名前.comで取得されています。

このドメインは、お名前.comで取得されています。

ГРОЗДИЋ: ШКОЛУ ПРАВИМО ПО ЕВРОПСКОМ МОДЕЛУ

grozdic

Управа Фудбалског клуба Раднички наставила је да ради на једном од својих зацртаних циљева а то је јачање омладинског погона. Клуб је добио озбиљно појачање на позицији шефа развоја Омладинске школе у виду Ненада Гроздића. Гроздић је након преузимања нове функције за наш званични сајт изнео подробније информације о плановима везаним за будућност у овом сегменту клуба.

Према најавама новог шефа развоја радиће се по холандском систему, уз очување оног што нас чини јединственим.

-У Раднички сам дошао на позив господина Ивице Тончева којег изузетно ценим и поштујем. Један од разлога због којег сам дошао је не само то што је Раднички тренутно трећи у држави већ и то што је велики клуб који покрива југ и исток наше земље. Моје амбиције и мотиви поклопили су се са клупским, а то је да се направи омладинска школа равноправна Партизану и Црвеној звезди и да их једног дана чак и престигнемо- појашњава Гроздић.

Како су најбоље резултате у раду са децом давале омладинске школе са којима је имао прилике да се упозна у Холандији, Аустрији и Шпанији, нови шеф развоја планира да се ради по систему поменутих како би се дошло до гарантовано добрих резултата у што краћем року.omladinci

-Упознао сам се са њиховим начином рада и располажем великим бројем пријатеља уз чију помоћ ћемо тежити ка што бољем раду. Трудићемо се да ипак задржимо и не изгубимо оно наше по чему смо познати – луцидност, темперамент и менталитет који имамо. Надоградићемо их и на тај начин најбоље комбиновати оно чиме тренутно располажемо са оним што је пред нама.

Оно по чему се систем рада ових школа разликује од оних са наших простора јесте појачан рад са лоптом, пас игра, пријем и предаја, са много вежби у том аспекту. Гроздић додаје да младе играче треба физички ојачати како би прелазили из категорије у категорију, да тамо где има простора за напредак омогуће деци да напредују, са себи равнима.

-Првенствени циљ је да задржимо сву нашу децу овде, да већина њих постану првотимци који ће у свом граду направити нешто и скупити довољан број утакмица у ногама. Када касније као “готов играч” оде даље, клуб и омладинска школа као и читав регион ће имати користи од тога- истиче Гроздић.

Нешто што у последње време није пракса, поготово у локалним клубовима, а на чему ће радити тим окупљен око омладинске школе јесте склапање пословно-техничке сарадње са клубовима ван граница наше земље.

-Та сарадња ће у својим првим корацима бити у виду слања нашег тренерског кадра на едукацију. Приоритет нам је да најпре одрадимо тај део, а након тога уследиће и турнири и гостовање у оба смера неким иностраним клубовима. Желимо да направимо и јак маркетинг јер смо свесни да је у данашње доба то веома важно.

Направљен је план на четворогодишњем нивоу који ће се посебно односити на сваку младу селекцију Радничког као и на све тренере, тачније њиме ће бити обухваћен апсолутно сваки сегмент подмлатка Радничког.

Први резултати очекују се у наредне две године, а помак у самој организацији у првих два до три месеца. Радиће се на дисциплини и професионализму млађих селекција које су једно од кључних предуслова за формирање комплетног играча. У том сегменту већ има видљидих разлика, јер већ од првог дана су тренери испоштовали инструкције новог шефа везане за заједнички одлазак са играчима на терен предвиђен за тренирање.

-Циљ нам је да их подигнемо на врхунски ниво. Да не буде кашњења, да се искорене неке лоше навике уколико их има и да поставимо све то на здраве ноге, да направимо професионалце. Имамо сарадњу и са садашњим шефом струке Бобаном Дмитровићем, јер сви ми радимо у служби првог тима, сва та деца треба једног дана тамо да дођу. Увежбаваћемо и тренирати своју децу по начелима и потребама које нам он изнесе. Свако од нас, заједно са стручњацима из иностранства, даће своје идеје како би се дошло до што боље реализације зацртаних планова- додаје Гроздић.omladinci sa par

Истакао је велики значај рада кондиционог тренера Зорана Дојчиновића као и новог тренера голмана Мариа Бизјака. Свако ће одговарати за свој део посла, али постоји и свест о томе да не може ништа “преко ноћи” и да ће требати пуно труда, рада и времена.

Гроздић додаје да је задовољан новим ангажманом и да је наишао на адекватне услове на Чаиру, а о раду актуелне управе има само речи хвале.

-Кренули су правим путем и мислим да савршено схватају шта се од њих очекује. Будућност Радничког и сваког другог клуба је омладински погон, а чињеница је да овде имамо велики број талентоване деце, којој не смемо дозволити да прескоче Раднички. Добро је што се улаже у њих и што нова управа има слуха за свој подмладак.

Омладинска школа ФК Раднички Ниш Иван Крстић – Бели у наредном периоду обављаће комплетна тестирања сваког од играча, а након тога уследиће израда плана тренажног рада на недељном нивоу. Сваки тренинг ће се анализирати, како на екипном тако и на индивидуалном нивоу, како би се благовремено реаговало уколико нешто није како треба. Родитељима, играчима и њиховим тренерима достављаће се извештај са оценом учинка у сваком сегменту засебно.

За крај, након констатације да се велики број деце све чешће јавља на адресу Радничког, са жељом да своје фудбалске кораке начини управо на Чаиру, шеф развоја поручује да родитељи буду слободни и јаве се директору школе Дејану Стојановићу, који ће обавити разговор са њима и у складу са оним што клуб може да понуди, помоћи сваком од њих и понудити простор за сарадњу.

Ненад Гроздић је у својим играчким данима наступао као фудбалер средине терена. Клуб у којем је поникао и започео своју успешну каријеру је Звижд из Кучева. Уследила је селидба у Мајданпек, где са својих 16 година постаје првотимац. Наредни корак био је прелазак у костолачки Рудар. Са својим наредним клубом Обилићем прелази из другог у први ранг такмичења и осваја шампионску титулу у СР Југославији 1998. године. Након тога почиње да гради интернационалну каријеру у клубовима попут холандског Витесеа, француског Ланса, шпанског Ферола, турске Бурсе и већег броја клубова широм Аустрије. Уписао је 16 наступа за репрезентацију Југославије и стао раме уз раме са великим именима југословенског фудбала.

Раднички је довођењем овако великог имена домаћег и иностраног фудбала на једну од кључних функција још једном потврдио да је пре свега велики клуб, са највишим амбицијама.