ING Software
ING Software

Vesti

dfltweb1.onamae.com – このドメインはお名前.comで取得されています。

このドメインは、お名前.comで取得されています。

GROZDIĆ: ŠKOLU PRAVIMO PO EVROPSKOM MODELU

grozdic

Uprava Fudbalskog kluba Radnički nastavila je da radi na jednom od svojih zacrtanih ciljeva a to je jačanje omladinskog pogona. Klub je dobio ozbiljno pojačanje na poziciji šefa razvoja Omladinske škole u vidu Nenada Grozdića. Grozdić je nakon preuzimanja nove funkcije za naš zvanični sajt izneo podrobnije informacije o planovima vezanim za budućnost u ovom segmentu kluba.

Prema najavama novog šefa razvoja radiće se po holandskom sistemu, uz očuvanje onog što nas čini jedinstvenim.

-U Radnički sam došao na poziv gospodina Ivice Tončeva kojeg izuzetno cenim i poštujem. Jedan od razloga zbog kojeg sam došao je ne samo to što je Radnički trenutno treći u državi već i to što je veliki klub koji pokriva jug i istok naše zemlje. Moje ambicije i motivi poklopili su se sa klupskim, a to je da se napravi omladinska škola ravnopravna Partizanu i Crvenoj zvezdi i da ih jednog dana čak i prestignemo- pojašnjava Grozdić.

Kako su najbolje rezultate u radu sa decom davale omladinske škole sa kojima je imao prilike da se upozna u Holandiji, Austriji i Španiji, novi šef razvoja planira da se radi po sistemu pomenutih kako bi se došlo do garantovano dobrih rezultata u što kraćem roku.omladinci

-Upoznao sam se sa njihovim načinom rada i raspolažem velikim brojem prijatelja uz čiju pomoć ćemo težiti ka što boljem radu. Trudićemo se da ipak zadržimo i ne izgubimo ono naše po čemu smo poznati – lucidnost, temperament i mentalitet koji imamo. Nadogradićemo ih i na taj način najbolje kombinovati ono čime trenutno raspolažemo sa onim što je pred nama.

Ono po čemu se sistem rada ovih škola razlikuje od onih sa naših prostora jeste pojačan rad sa loptom, pas igra, prijem i predaja, sa mnogo vežbi u tom aspektu. Grozdić dodaje da mlade igrače treba fizički ojačati kako bi prelazili iz kategorije u kategoriju, da tamo gde ima prostora za napredak omoguće deci da napreduju, sa sebi ravnima.

-Prvenstveni cilj je da zadržimo svu našu decu ovde, da većina njih postanu prvotimci koji će u svom gradu napraviti nešto i skupiti dovoljan broj utakmica u nogama. Kada kasnije kao “gotov igrač” ode dalje, klub i omladinska škola kao i čitav region će imati koristi od toga- ističe Grozdić.

Nešto što u poslednje vreme nije praksa, pogotovo u lokalnim klubovima, a na čemu će raditi tim okupljen oko omladinske škole jeste sklapanje poslovno-tehničke saradnje sa klubovima van granica naše zemlje.

-Ta saradnja će u svojim prvim koracima biti u vidu slanja našeg trenerskog kadra na edukaciju. Prioritet nam je da najpre odradimo taj deo, a nakon toga uslediće i turniri i gostovanje u oba smera nekim inostranim klubovima. Želimo da napravimo i jak marketing jer smo svesni da je u današnje doba to veoma važno.

Napravljen je plan na četvorogodišnjem nivou koji će se posebno odnositi na svaku mladu selekciju Radničkog kao i na sve trenere, tačnije njime će biti obuhvaćen apsolutno svaki segment podmlatka Radničkog.

Prvi rezultati očekuju se u naredne dve godine, a pomak u samoj organizaciji u prvih dva do tri meseca. Radiće se na disciplini i profesionalizmu mlađih selekcija koje su jedno od ključnih preduslova za formiranje kompletnog igrača. U tom segmentu već ima vidljidih razlika, jer već od prvog dana su treneri ispoštovali instrukcije novog šefa vezane za zajednički odlazak sa igračima na teren predviđen za treniranje.

-Cilj nam je da ih podignemo na vrhunski nivo. Da ne bude kašnjenja, da se iskorene neke loše navike ukoliko ih ima i da postavimo sve to na zdrave noge, da napravimo profesionalce. Imamo saradnju i sa sadašnjim šefom struke Bobanom Dmitrovićem, jer svi mi radimo u službi prvog tima, sva ta deca treba jednog dana tamo da dođu. Uvežbavaćemo i trenirati svoju decu po načelima i potrebama koje nam on iznese. Svako od nas, zajedno sa stručnjacima iz inostranstva, daće svoje ideje kako bi se došlo do što bolje realizacije zacrtanih planova- dodaje Grozdić.omladinci sa par

Istakao je veliki značaj rada kondicionog trenera Zorana Dojčinovića kao i novog trenera golmana Maria Bizjaka. Svako će odgovarati za svoj deo posla, ali postoji i svest o tome da ne može ništa “preko noći” i da će trebati puno truda, rada i vremena.

Grozdić dodaje da je zadovoljan novim angažmanom i da je naišao na adekvatne uslove na Čairu, a o radu aktuelne uprave ima samo reči hvale.

-Krenuli su pravim putem i mislim da savršeno shvataju šta se od njih očekuje. Budućnost Radničkog i svakog drugog kluba je omladinski pogon, a činjenica je da ovde imamo veliki broj talentovane dece, kojoj ne smemo dozvoliti da preskoče Radnički. Dobro je što se ulaže u njih i što nova uprava ima sluha za svoj podmladak.

Omladinska škola FK Radnički Niš Ivan Krstić – Beli u narednom periodu obavljaće kompletna testiranja svakog od igrača, a nakon toga uslediće izrada plana trenažnog rada na nedeljnom nivou. Svaki trening će se analizirati, kako na ekipnom tako i na individualnom nivou, kako bi se blagovremeno reagovalo ukoliko nešto nije kako treba. Roditeljima, igračima i njihovim trenerima dostavljaće se izveštaj sa ocenom učinka u svakom segmentu zasebno.

Za kraj, nakon konstatacije da se veliki broj dece sve češće javlja na adresu Radničkog, sa željom da svoje fudbalske korake načini upravo na Čairu, šef razvoja poručuje da roditelji budu slobodni i jave se direktoru škole Dejanu Stojanoviću, koji će obaviti razgovor sa njima i u skladu sa onim što klub može da ponudi, pomoći svakom od njih i ponuditi prostor za saradnju.

Nenad Grozdić je u svojim igračkim danima nastupao kao fudbaler sredine terena. Klub u kojem je ponikao i započeo svoju uspešnu karijeru je Zvižd iz Kučeva. Usledila je selidba u Majdanpek, gde sa svojih 16 godina postaje prvotimac. Naredni korak bio je prelazak u kostolački Rudar. Sa svojim narednim klubom Obilićem prelazi iz drugog u prvi rang takmičenja i osvaja šampionsku titulu u SR Jugoslaviji 1998. godine. Nakon toga počinje da gradi internacionalnu karijeru u klubovima poput holandskog Vitesea, francuskog Lansa, španskog Ferola, turske Burse i većeg broja klubova širom Austrije. Upisao je 16 nastupa za reprezentaciju Jugoslavije i stao rame uz rame sa velikim imenima jugoslovenskog fudbala.

Radnički je dovođenjem ovako velikog imena domaćeg i inostranog fudbala na jednu od ključnih funkcija još jednom potvrdio da je pre svega veliki klub, sa najvišim ambicijama.