ING Software
ING Software

Вести

ЂУРИЧКОВИЋ БЛОКИРАО РАЧУН РАДНИЧКОГ

Djuričko

У одлучујуће борбе за пласман у квалификације за Лигу Европе Фудбалски клуб Раднички улази оптерећен једним великим проблемом, који прети да поквари све оно у шта је екипа уложила огроман труд од јула 2017. године па све до данашњег дана.

У тренутку када Раднички треба да игра три „финала“ у Суперлиги Србије и када мора да забележи све три победе како би остварио вишедеценијски сан свих Нишлија, један потез његовог бившег фудбалера могао би да заустави читав процес у који је уграђено пуно рада, труда и зноја свих оних који раде у клубу са Чаира.

Петар Ђуричковић, некадашњи фудбалер Радничког, а сада грчког Ксантија, изабрао је најгори могући моменат и блокирао рачун клуба, а самим тим и укочио добијање УЕФА лиценце, због потраживања у износу од око 1.600.000 динара.

У жељи да врати дуг, који је направљен у мандату ранијег руководства, садашња управа је Ђуричковићу понудила низ решења како би се пронашао заједнички језик, али их је он одбио. Последњи план је био да се Ђуричковићу одмах уплати основни део дуга од око 1.100.000 динара, а да он клубу у којем се афирмисао опрости камату, али он није био спреман на компромис. Злонамерно или не, јасно је одлучио да Раднички једним потезом врати годину дана уназад, а све због суме за коју просечан грађанин Ниша мора да ради годину дана, иако му је неколико пута обећана аутоматска уплата основног дела, а ради се о веома озбиљној цифри.

Подсећамо да је Петар Ђуричковић у Радничком играо од 2014. до 2016. и за то време наступио на 63 утакмице и постигао пет голова.

Раднички му је пружио све, вратио га у живот након лошег периода у Црвеној звезди и Крагујевцу и омогућио му да издејствује уносан трансфер у Партизан из којег је касније отишао у Ксанти. Нико у клубу није ни помишљао да ће се он одлучити на овај корак, поготово што је новац за исплату основног дела дуга према њему већ био спреман.

Ђуричковић је затворио очи на чињеницу да у Радничком и даље раде и играју људи са којима је две године делио добро и зло и одлучио се на потез који би клубу могао да затвори врата Европе, а на корак је да се за њу избори на терену. Заборавио је да у Радничком ради и његов рођени брат и забио „нож у леђа“ свима који се у тешким условима боре да екипу изведу на европски пут.

Још једна занимљивост или „случајност“ је да све оне који су тужили Раднички, па тако и Ђуричковића, заступа адвокат Симов. Да ли је у питању његова љутња јер му син није успео у Радничком као фудбалер или нешто друго показаће време, али оно што је важно је да ће клуб и поред свих тешкоћа наставити да се бори како би остварио свој циљ и на лето заиграо у Европи, иако се стиче утисак да Симов очајнички покушава да оспори лиценцу Радничког.