ING Software
ING Software

Вести

Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (16)

РАДНИЧКИ ЈЕ У ЕВРОПИ!

evropa 1

Раднички је у Европи!

Три и по деценије сањан излазак на међународну сцену, Нишлије су досањале на крају првенства, убедљивом победом од 4:1 над Напретком, али му се, за пробој на трећу позицију, поклопио и резултат из Хумске, где је Партизан славио против Спартака. Велико славље на пуном стадиону Чаир по завршетку меча, али након тога и на улицама града и на нишавском кеју, зачинило је овај успех.

Раднички је до тријумфа стигао на крилима двојице Стојановића, Саше и Славише, иако су гости повели у 11. минуту. Претходно је, већ у другом, Рушевић опасно запретио, а у шестом је домаћин имао велику шансу, након сјајног продора и оштрог центаршута Аце Јовановића по десној страни, Саша Стојановић ухватио је волеј са десет метара и мало му је фалило за ефектан гол.

И онда, Ескић је у 11. минуту остао заборављен од стране домаћих дефанзиваца и са неких 15 метара резантним ударцем савладао Шаранова. Није пуно требало изабраницима Драгана Антића да изједначе. Само пет минута касније, Саша Стојановић је у свом стилу извео слободан ударац са 18 метара, пребацио живи зид Крушевљана и постигао веома леп погодак. У 21. Минуту Мркић је „украо“ лопту на левој страни, стуштио се ка голу, несебично „заврнуо“ ка Аци Јовановићу, који је закаснио за који делић секунде.evropa 2

У 32. минуту, поново је Мркић био најзаслужнији за оно што се догодило, после соло продора несебично упослио Славишу Стојановића коме није било тешко да лопту проследи у мрежу.

Друго полувреме, баш као и прво, почело је шансом Рушевића, али већ након четири минута досуђен је пенал за домаће после прекршаја над Сашом Стојановићем. Лопту је на белу тачку поставио његов презимењак Славиша који је успешно је реализовао пенал.

У 54. минуту публика је видела бомбу Саше Стојановића, у 77. минуту Ивановић је изашао сам, један на један са Шарановим, који је био успешнији.

И онда, за крај, Марко Мркић је крунисао своју одличну партију, лобовао Петровића и поставио коначних 4:1 за почетак великог славља.

РАДНИЧКИ – НАПРЕДАК 4:1 (2:1)

Ниш, 17. маја. Стадион Чаир. Гледалаца: 12.357. Судија: Бојан Николић (Крагујевац) 7. Стрелци: 0:1 Ескић 11.- 1:1 Саша Стојановић 16.- 2:1 Славиша Стојановић 32.- 3:1 Славиша Стојановић (из једанаестерца) 49.- 4:1 Мркић 85.

РАДНИЧКИ: Шаранов , Мијаиловић, Саша Стојановић (од 87. Ристић), Славиша Стојановић (од 74. Крстић ), Мркић, Аксентијевић, Мићић (од 46. Петровић), Јовановић, Симуновић, Нома, Станковић.

НАПРЕДАК: Никола Петровић, Симоновић, Немања Петровић, Ескић, Миладиновић, Остојић, Зец (од 57. Маркоски), Вулић (од 42. Ивановић), Рушевић, Јесе, Басрак(од 77. Јовковић ).