ING Software
ING Software

Вести

dfltweb1.onamae.com – このドメインはお名前.comで取得されています。

このドメインは、お名前.comで取得されています。

Реал са Нишаве и Ђуричковић

PARTIZAN vs RADNICKI NIS

Саркастична честитка тренера Војводине Александра Веселиновића и убеђење “да ни Реал Мадрид не би могао да парира Радничком” управо објашњавају зашто су Новосађани и неки други ту где јесу а Нишлије пред вратима Европе. Без обзира што су се Новосађанима од детонације петарде привиђали Роналдо и Бензема, играли су против Бабића, Стојановића, Павкова … Победници пишу историју, а историју би индиректно могао да “испише” и Петар Ђуричковић и уради оно што Веселиновић, Лалатовић и многи други нису успели – да зауставе Раднички пред историјским успехом.

Раднички дугује Петру Ђуричковићу новац још из времена кад се на Чаиру није знало ни ко је луд, ни ко је збуњен. Милион динара за клуб који жели у Европу не би требало да представља озбиљнији проблем. Логично је, има право Ђуричковић да тражи савој новац, као што и челници Радничког имају право да од свог некадашњег играча траже да отпише камату. Али, зар је 600.000 динара толики камен спотицања да европски крчаг о њега треба да се разбије?!

Жалосна је истина да српски клубови и даље фудбалерима дугују новац по годину, две па и пет … Тужно је наравно и сазнање да се, кад оду у иностранство, многи играчи више не сете где су поникли, афирмисали се, одакле су кренули у свет … И да ће можда једног дана опет закуцати на врата дома у којем су почели да зарађују за живот. Нису сви међутим ни у могућности као Дејан Станковић, Немања Матић, Матија Настасић да искажу своју људскост и у клубовима и градовима из којих су кренули у свет покажу своје велико срце …

Петар Ђуричковић је играо у Радничком, Црвеној звезди и Партизану, јавна је тајна да је имао проблема са наплаћивањем дуговања не само од Нишлија … Данас је фудбалер Ксантија, тренер му је некадашњи први стручњак Нишлија Милан Раставац … Како је мала Европа и како се укрштају животни путеви … Можда ће се једног дана обојица вратити у Раднички … У клуб који сигурно неће бити исти са Европом или без ње, али који је и без најбољег тренера и најбољег фудбалера остварио резултате за понос свих Нишлија. Па и Ђуричковића … У питању је 600.000 динара, не 600.000 евра … Чак и да је толико, не би смело да заустави Раднички да опет постане Реал са Нишаве.

 

Зоран Стојадиновић,

Спортски журнал, 07.05.2018.