ING Software
ING Software

Вести

ЕВРОПСКИ РАДНИЧКИ ПОЛОЖИО СВЕ ИСПИТЕ

vs makabi cair 1

‘Чаир’ је положио европски испит, а Раднички магистрирао на тему ‘Европа у Нишу’.

Нишлије су након повратка на европску сцену од играле два меча у квалификацијама за Лигу Европе на стадиону Чаир. Оно што радује јесте да се нису обрукали и да ће ‘Реал са Нишаве’ наставити где је стао пре нешто више од три деценије и поново постати понос нашег града, али и државе.

Против Гзире и Макабија на сваком кораку у граду људи у мајицама, дресовима, са шаловима. Улицама око Чаира шетали су странци. Од Енглеза, Швеђана, Руса, Израелаца… Поново је цела земља навијала за наш тим, а у ваздуху се осећала фудбалска грозница.vs makabi cair 2

Тим са Чаира успешно је прошао све испите, а и оне најважније. Публика је напунила стадион, безбедност је била на високом нивоу, а најватренији навијачи показали су да се вољени тим може бодрити без нереда и проблема.

Породица Павлов редовно је на трибинама Чаира, не пропуштају ниједан меч још из времена када је клуб играо у Српској лиги. Миодраг Павлов не крије задовољство што је и он доживео да искуси ту Европу, о којој је раније доста слушао.

Ово је велики догађај за Ниш, после Гзире дочекали смо Макаби. Учен од старијих знам колика је важност оваквог меча и са породицом сам рано отишао на стадион како бисмо избегли гужве. Такође, желео сам да деци покажем како се некада ишло на утакмице. Са врха источне трибине терен је као на длану. Што један друг рече у шали, само џојстик недостаје па да се заигра ПЕС- каже Павлов.

Миодраг је мечу (као и увек до тада) присуствовао са двојицом синова десетогодишњим Миланом (плави дрес) и осмогодишњим Николом (црвени дрес).pavlovi

Приступ игри, и мотивација нису мањкали. Како су играли помислих, ‘шта би било када бисмо ми имали услове које има Макаби’. Иако је стадион био пун, као и увек, на Чаиру осећали смо се безбедно. Навијачи у Нишу још једном су задали домаћи задатак клубовима у Србији али и региону.
Павлов је овим путем желео да пренесе поруку и голману Нишлија Младену Живковићу.

Младену бих поручио да не брине много. Свако може да погреши при пријему. Он има много кредита код ‘Мераклија’ да би дозволио да га тако нешто депримира- поручио  је Павлов.

Поред безбедности, Раднички је испунио и дато обећање, део прихода од продатих улазница за утакмицу против Гзире отишао је као помоћ за лечење тешко оболелог спортског нишког новинара Александра Николића.

Бесплатних улазница за ове утакмице није било, карте су куповали сви, од чланова управе клуба, политичара, привредника, али и верних ‘Мераклија’.