ING Software
ING Software

Вести

УПЛАЋЕН ДЕО ПРИХОДА ЗА ЛЕЧЕЊЕ АЛЕКСАНДРА НИКОЛИЋА

vs gzyira 1

Фудбалски клуб Раднички Ниш, као што је и најавио, уплатио је данас део прихода од продаје карата са утакмицу са Гзиром Јунајтед, која се одиграла 12. Јула на стадиону Чаир, за лечење нишкогспортског новинара новинара Александра Николића.

Александар је рођен 05.09.1991. године. Живи у Нишу и апсолвент је новинарства на Филозофском факултету. Бави се спортским новинарством, а највише прати фудбал и кошарку. У протеклих неколико година радио је и писао за неколико спортских портала, а стални је извештач са утакмица Радничког. aca nikolic

Средином априла 2018. године почео је да примећује прве симптоме болести – благу температуру, умор и бледило. Како су у питању били јако неспецифични симптоми, у почетку им није придавао превише значаја. Након пар недеља одлучио је да уради анализу крви, после чега га је лекар опште праксе упутио на Клинику за хематологију. Након додатних тестова и анализа, постављена је дијагноза – акутна мијелоидна леукемија која брзо и агресивно напада организам.

Било је потребно одмах реаговати и кренути у борбу, тако да је убрзо отпочео циклус хемиотерапије. Процене доктора су да ће морати да прође кроз бар три циклуса. Највећу шансу за опоравак од ове опаке болести пружа трансплатација матичних ћелија.

Проценат успешности ове интервенције у иностранству је велики, али је Александру за то потребна финансијска помоћ. Са тим циљем породица и пријатељи покренули су акцију прикупљања средстава за лечење и тако пруже Александру шансу за излечење и повратак нормалном начину живота.

Помозимо Александру! Упишимо 499 и пошаљимо СМС на 3030. Њему можемо помоћи уплатом на динарски (160-503253-25) или девизни рачун (00-540-0002670.3), као и путем линка е-донирај.

ФК Раднички жели Александру брзо оздрављење, да се што пре врати свом послу и заузме своје место у новинарској ложи стадиона Чаир.