ФК РАДНИЧКИ

05.06.2019

ТОНЧЕВ: ЧАИР ДОБИЈА ВРХУНСКУ ТРАВНАТУ ПОДЛОГУ

НАЈВАЖНИЈЕ

У Нишу је почела реконструкција терена на стадиону Чаир, тако да ће Фудбалски клуб Раднички европске утакмице у јулу одиграти на подлози врхунског квалитета.

Иако на Чаиру већ петнаестак дана нема играча и тренера, који су на одмору, било је веома живо на нишком стадиону.

Рекло би се са разлогом јер је реч о заиста великом подухвату – коначно, после година и деценија померања и одлагања, најчешће нереалних, а бројних обећања без основа, која никада нису испуњена, започета је замена траве на највећем стадиону у Србији ван Београда.

Први човек Радничког Ивица Тончев истиче да је садашње руководство нишког клуба учинило много тога у клубу са Чаира, да су, наводећи успехе у претходне две сезоне, постигнути резултати вредни пажње, да је у финансијском смислу клуб максимално стабилизован и да је на ред дошло уређење инфраструктуре.

Радове ће реализовати најбоља и најпознатија екипа стручњака из компаније у Грчкој, која брине о теренима Олимпијакоса, АЕК-а и Панатинаикоса у Атини, ПАОК-а у Солуну, али и многих најпознатијих клубова у Италији, Шпанији, Холандији и других широм Европе.

-Посао је веома озбиљан и резултат ће бити врхунски. Обезбедили смо око 55 милиона динара за овај пројекат и очекујем да ће престати негативна кампања која се водила и још се води против Радничког због лошег терена. Све оне који су на сав глас говорили да се у Нишу фудбал игра на пољани или по џомбама и блату, убудуће ћемо угостити на најбољем терену и нећемо дозволити убудуће никоме и ниједног тренутка да се жали на услове одигравања утакмица – казао је Ивица Тончев.

Овај пројекат требало би да буде реализован у наредних 35 до 40 дана, у зависности од временских услова. Првих пет дана радиће се на уклањању старе травнате површине, а након тога ће се земљиште равнати ласерском методом. Потом следи постављање новог система за заливање испод целе површине терена, па поправљање система дренаже , а на крају овог процеса иде постављање завршног слоја дренаже и слоја за укорењавање траве.

Дакле, нема сумње да ће фудбалери Радничког наредне сезоне имати сјајне услове за игру и рад, а она ће за њих почети већ 11. јула, када је на програму прва утакмица првог кола квалификација за Лигу Европе.

 

КОМЕНТАРИ 0

Сва поља су обавезна.

резервација карата

резервишите вашу карту!

Пoсетите сајт и резервишите карту за ваш омиљени клуб

Ticketline

званична брошура клуба

преузмите нашу званичну брошуру

Сазнајте информације о клубу!

Брошура

ГЛАВНИ СПОНЗОРИ

МЕДИЈСКИ ПАРТНЕРИ

СУПЕР ЛИГА СРБИЈЕ