ФК РАДНИЧКИ

10.06.2019

РАДНИЧКИ ПОЧЕО ПРИПРЕМЕ

НАЈВАЖНИЈЕ

Фудбалери Радничког почели су припреме за нову сезону у којој ће осим у домаћем, српском шампионату и купу, играти и квалификације за Лигу Европе.

Прозивку фудбалера обавио је шеф стручног штаба Ненад Лалатовић, који је пре неколико дана договорио са првим човеком Радничког Ивицом Тончевом наставак сарадње са нишким клубом.

Раднички ће прву такмичарску утакмицу одиграти већ 11. јула у првом колу квалификација за Лигу Европе, а име противника сазнаће 18. јуна, када је на програму жреб у Ниону. Евентуалног ривала у другом колу квалификација Нишлије ће сазнати 19. јуна.

Нишлије су прошле сезоне оствариле историјске резултате. По први пут су стекле статус вицешампиона државе и пообарале све могуће клупске рекорде у националном шампионату, а према речима Тончева и Лалатовића лествица ће у наредној сезони бити подигнута, јер ће се напасти један од домаћих трофеја и што бољи резултат у Европи.

Пред Лалатовићем је велики задатак у наредном периоду, пошто ће морати да уигра нову екипу у року од месец дана, али он је током тренерске каријере показао да се одлично сналази у таквим ситуацијама

-Пред нама је стварање нове екипе. Отишло нам је неколико носилаца игре попут Дринчића, Ранђеловића, Грбића и Панкова, тако да данас крећемо све из почетка. Недостаје нам много играча, али Раднички је један од највећих клубова у Србији и наше амбиције су да пробамо да у најмању руку поновимо прошлу сезону, која је била историјска. Нешто више од тога сада не желим  да обећавам, прелазни рок траје, а о томе ћу конкретније моћи да говорим уколико се испуне моји захтеви о довођењу нових фудбалера у Раднички. Оно што нам је отишло сада мора да се доведе. Када будемо довели такве играче, тек онда ћу моћи да кажем шта може да се очекује од Радничког  следеће сезоне. Мени је јако драго што сам остао овде. Заволео сам Ниш од првог дана, а и ја сам овде прихваћен сјајно. Имао сам понуде из Грчке и из Казахстана, али те екипе нису биле спремне да испуне све моје услове, а када ме је позвао господин Тончев брзо смо се договорили. Ја са њему јасно рекао који су моји услови и које играче желим у Радничким и добио сам обећање да ће ти фудбалери доћи у Ниш у најкраћем могућем року. Пред нама је месец дана тешког рада како би спремни дочекали 11. јул и утакмицу у Лиги Европе. Што се тиче тог жреба једино не бих волео да у првом колу добијемо за противника екипу чије је првенство у току, али и до тог жреба има времена, тако да је сада најважније да се потпуно фокусирамо на ове припреме- изјавио је Ненад Лалатовић.

С озбиром на високе амбиције клуба у наредној сезони, пред спортским директором Радничког Марком Јовановићем је велики посао током овог лета.

-Ми практично нисмо ни имали паузу после завршетка прошле сезоне. Скаутирали смо много играча и јасно знамо шта желимо у овом прелазном року. Довели смо Милана Макарића из ОФК Бачке, а прикључиће нам се и офанзивни везиста Вељко Батровић уколико успешно прође лекарске прегледе. У питању је играч иза којег је одлична сезона у бугарском Етру из Велког Трнова и он ће бити озбиљно појачање. До краја ове седмице очекујте још четворицу или петорицу фудбалера на Чаиру, који би према својим карактеристикама требали да замене играче који су нас напустили, чак и да нам донесу квалитет више у односу на претходну сезону. Због одличних игара у прошлој сезони постоји велико интересовање за наше играче Нермина Хаскића и Ђорђа Црномарковића. Они су са нама, под уговором су са Радничким и ми  рачунамо на њих у мечевима који нас очекују- рекао је Јовановић.

Фудбалери Радничког ће првих 13 дана поред обавезних здравствених и свих други тестова, тренинге реализовати у Нишу. Како се главни терена Чаира из темеља реконструише и ускоро треба да буде постављена нова трава, квалитетна и по свим и највишим критеријумима за одигравање врхунских утакмица, вероватно ће овај први део припрема Радничког протећи на стадиону Железничара у чаирском парку. Одмах после тога, 23.јуна, Раднички се сели у Словенију где ће у бањско-климатском и спортско-рекреативном центру Терме Чатеж обавити главни део припрема.  Већ су уговорене пријатељске и контролне утакмице будући да нишком клубу од средине јула предстоје квалификације за Лигу Европе.

Први ривал у Словенији Нишлијама ће бити екипа Домжала, из истоименог словеначког града која је последњој деценији увек била међу три првопласирана и одмах уз Олимпију и Марибор. За 26.јул заказан је меч са љубљанском Олимпијом, вицешампионом Словеније, а 29.јула противник Радничког биће НК Горица. За 1. јул, пред сам повратак у Ниш,  екипа са Чаира играће контролни меч са екипом ФК Браво из Љубљане, а последњег дана боравка у Термама Чатеж (2.јула)  Раднички ће се састати се са новим чланом најбоље руске фудбалске дивизије Сочијем, који се на крају недавно завршене сезоне пласирао у Премијер лигу Русије.

Повратак Радничког у Ниш планиран је за 3. јул.

На данашњој прозивци били су следећи фудбалери: Стефан Илић, Милорад Којић, Стефан Ђорђевић, Тарас Боднаренко, Ђорђе Црномарковић, Филип Станковић, Петар Ћирковић, Алекса Јовановић, Александар Јовановић, Петар Ристић, Никола Чумић, Петар Петровић, Нермин Хаскић, Марко Митровић, Марко Живковић, Никола Стевановић, Марко Петровић, Милан Макарић, Вељко Батровић, Филип Секулић, Лазар Стевановић, Ђорђе Ивановић, Милош Здравковић и Данијел Ранђелов.

Саша Стојановић, Риота Нома и Александар Тодоровски били су оправдано одсутни и они ће се екипи прикључити у среду.

 

 

КОМЕНТАРИ 0

Сва поља су обавезна.

резервација карата

резервишите вашу карту!

Пoсетите сајт и резервишите карту за ваш омиљени клуб

Ticketline

званична брошура клуба

преузмите нашу званичну брошуру

Сазнајте информације о клубу!

Брошура

ГЛАВНИ СПОНЗОРИ

МЕДИЈСКИ ПАРТНЕРИ

СУПЕР ЛИГА СРБИЈЕ