ФК РАДНИЧКИ

19.07.2019

ТОНЧЕВ: ЈАЧИ ЋЕМО ИЗАЋИ ИЗ ОВЕ СИТУАЦИЈЕ

НАЈВАЖНИЈЕ

"СПОРТСКИ ЖУРНАЛ"

Речима да ни у сну није очекивао неуспех Радничког у двомечу са Флором из Естоније, први човек нишког клуба Ивица Тончев је после дужег ћутања ипак отворио душу и за Журнал рекао:

-Ово је велика и лекција за све нас у Радничком, али и за све у српском фудбалу. Више немам никаких дилема да је основну проблем у Србији код фудбалера. Наш домаћи, српски фудбал је дефинитивно за наше фудбалере само нека пролазна варијанта. Сви се понашају као су на аутобуској станици, или на аеродрому. И сви наводно чекају финансијски огромне аранжмане, уопште не мисле на клубове у којима играју, већ чекају позиве. Па ако их буде одмах одлазе, а ако тога нема тек онда су им добри домаћи клубови. Не желим да будем демагог, али рећи ћу оно што мора да буде обавеза свих у фудбалу Србије - мораће сви клубови да се боре против ове и овакве појаве.

Настављујући своје излагање осврнуо се Тончев и на статус тренера Симе Крунића:

-Крунић је у најгорем тренутку преузео нашу екипу, многи од његових колега, то добро знам, не би то никако учинили. Прикључио се екипи која је већ била на припремама. Зато истичем да нема право публика да му упућује ружне повике, да скандира да треба да оде. Раднички са Крунићем има уговор потписан на годину дана и он ће остати годину дана. Ту немамо никакве дилеме.

Објашњавајући да Раднички многе од фудбалера из претходне сезоне није могао да задржи, Тончев је рекао да је због тога нишка екипа остала без костура из претходне сезоне и додао:

-Наша управа ће наредних дана донети одлуку да се уговори са фудбалерима, и најмлађим и настаријим, убудуће потписују на најмање на три године. На тај начин нећемо дозволити да Рандички остане само са четири или пет фудбалера из претходне сезоне. Нема више уговора на шест месеци, или годину дана. Нећемо дозволити да нас нико уцењује, да после кратког времена проведеног у Радничком појединци одлазе и остављају клуб на цедилу.

Разрешио је Тончев и дилему око Нермина Хаскића:

-Није тачно да је Хаскић већ продат и да због тога није у екипи. Хаскић је наш фудбалер, али је повредјен. Очекујемо да се опорави и надам се да ће се брзо опоравити и да ће већ за меч са Црвеном звездом у другом колу бити спреман да заигра.

Потврдивши решеност да и у овом националном шампионату који почиње овог викенда Раднички игра једну од главних улога, за Журнал је Тончев рекао:

-До краја прелазног рока договорили смо са Крунићем да ангажујемо фудбалере који ће допринети бржој и квалитетној игри. А они на које Крунић више не буде рачунао постићемо да оду из Радничког и да потраже нову средину.

Како ли је тек Сплићанима!?!

Констатацијом да му је веома тешко после елиминације Радничког из квалификација за Лигу Европе, Ивица Тончев је у једном тренутку дубоко уздахнуо, па рекао:

-Ни мало ми није лако, али када видим како  је прошао сплитски Хајдук против Гзире јунајтед са Малте, онда схватам да иод нашег неуспеха има много већих. Ту Гзиру Рандички је оба пута победио прошле године, а Сплићани су се после победе у гостима против аматера оклизнули и то на свом Пољуду. Ко то може уопште да објасни?

КОМЕНТАРИ 1

Сва поља су обавезна.

Nikola Antanasijević

Od svega sto sam procitao, svidja mi se jedino ideja da se od sada pa nadalje potpiusuju ugovori sa igracima najmanje 3 godine...Od svih igraca koji su sinoc izasli na teren, samo je Caki kraljina i (nazalost) oko njega se sve vrti i bez njega se ne moze...to je po mani najzalosnije za Rdnicki, onaj decko Batrovic je zalutao u fudbalu , ne znam ko je njega preporucio, sto se mene tice treba mu se zahvaliti sto pre

резервација карата

резервишите вашу карту!

Пoсетите сајт и резервишите карту за ваш омиљени клуб

Ticketline

званична брошура клуба

преузмите нашу званичну брошуру

Сазнајте информације о клубу!

Брошура

ГЛАВНИ СПОНЗОРИ

МЕДИЈСКИ ПАРТНЕРИ

СУПЕР ЛИГА СРБИЈЕ