ФК РАДНИЧКИ

19.07.2019

ТОНЧЕВ: РАДНИЧКИ НИЈЕ УСПУТНА СТАНИЦА

НАЈВАЖНИЈЕ

Ивица Тончев најављује разматрање свих уговора са фудбалерима.

Први човек Радничког Ивица Тончев оцењује да је неуспех у квалификацијама за Лигу Европе против Флоре из Талина велика лекција за све у клубу, али и све у српском фудбалу.

-Фудбалски клуб  Раднички не тражи било каква оправдања за неуспех у квалификацијама за Лигу Европе, већ ће руководство, након што се смире страсти хладне главе анализирати све што се десило у протеклом периоду. Већ су уочене грешке, на чијем решењу ће се свакако радити како се не би опет поновиле. Између осталог, имајући у виду финансијску стабилност клуба али и залагања током квалификација размотриће се сви уговори фудбалера. Суштина је да више неће бити дозвољено да екипу чине играчи са уговорима од шест месеци или годину дана, који се понашају  као да је Раднички само успутна станица на њиховом путу у иностранство. Својом неозбиљношћу и незалагањем на утакмицама показали су да не поштују клуб у који су дошли и који им је дао велику шансу да покажу свој таленат – истакао је Тончев.

Он је нагласио да је такво понашање неприхватљиво јер је клуб учинио све да имају најбоље могуће услове да се развијају и граде каријере, што су појединци прокоцкали. Он додаје да више нема никаквих дилема да је основни проблем у Србији код фудбалера.

-Српски фудбал је дефинитивно за наше фудбалере само нека пролазна варијанта. Сви се понашају као да су на аутобуској станици, или на аеродрому. И сви наводно чекају финансијски огромне аранжмане, уопште не мисле на клубове у којима играју, већ чекају позиве. Па ако их буде одмах одлазе, а ако тога нема тек онда су им добри домаћи клубови. Не желим да будем демагог, али рећи ћу оно што мора да буде обавеза свих у фудбалу Србије - мораће сви клубови да се боре против ове и овакве појаве- указао је Тончев.

Говорећи о одласку фудбалера из претходне сезоне Тончев истиче да Раднички многе од тих фудбалера није могао да задржи и додао да је због тога нишка екипа остала без костура тима из претходне сезоне.

-Наша управа ће наредних дана донети одлуку да се уговори са фудбалерима, и најмлађим и најстаријим, убудуће потписују на најмање три године. На тај начин нећемо дозволити да Ранднички остане само са четири или пет фудбалера из претходне сезоне. Нема више уговора на шест месеци или годину дана. Нећемо дозволити да нас нико уцењује, да после кратког времена проведеног у Радничком појединци одлазе и остављају клуб на цедилу– нагласио је Тончев.

Он истиче да су у фудбалу изненађења могућа и да не побеђује увек бољи тим, тако да је у овом случају победио клуб из Естоније. Такође, упркос устаљеном мишљењу сматра да не постоје ни фудбалске нације, јер се фудбал игра свуда.

-Уосталом, у тој Флори којој се неки подсмевају игра велики број репрезентативаца Естоније, који су победили репрезентацију Србије пре неколико година. А када говоримо о подршци већина сада незадовољних имала је прилику да присуством на утакмици у Нишу покаже колико воли и подржава свој клуб,  али они тог дана нису били ту да буду 12. играч Радничког – указује Тончев.

Организовање линча путем друштвених мрежа због пораза Радничког од естонске Флоре неприхватљив је, додаје он, имајући у виду колико је снаге и средстава уложено како би се од клуба који је био на ивици финансијске егзистенције направио тим.

-Руководство Радничког не одустаје од циљева које је дефинисало  још децембра 2017. године, када је  преузело  клуб. Уосталом, сва обећања која се тичу успеха Радничког су испуњена у краћем року него ли што је предвиђено те 2017. године- подсећа Тончев.

О непредвидљивости у спорту говори и чињеница да је Хајдук  изгубио од Гзире, коју је Раднички прошле године победио са 4:0 у Нишу.

-Није ми нимало лако због неуспеха, али када видим како је прошао сплитски Хајдук против Гзире јунајтед са Малте, онда схватам да и од нашег неуспеха има много већих. Ту Гзиру Раднички је оба пута победио прошле године, а Сплићани су се после победе у гостима против аматера оклизнули и то на свом “Пољуду”. Ко то може уопште да објасни?

Говорећи о статус тренера Симе Крунића он истиче да је овај стручњак преузео екипу у најгорем тренутку.

-Сигуран сам да многе од његових колега не би то никако учинили. Прикључио се екипи која је већ била на припремама. Зато истичем да нема право публика да му упућује ружне повике, да скандира да треба да оде. Раднички са Крунићем има уговор потписан на годину дана и он ће остати годину дана. Ту немамо никакве дилеме – категоричан је Тончев.

У вези Нермина Хаскића негирао је тврдње да је већ продат и да због тога није у екипи.

-Хаскић је наш фудбалер, али је повређен. Очекујемо да се опорави и надам се да ће се брзо опоравити и да ће већ за меч са Црвеном звездом у другом колу бити спреман да заигра – каже Тончев.

 Нагласивши решеност да и у овом националном шампионату који почиње овог викенда Раднички игра једну од главних улога Тончев је навео да постоји договор са Крунићем да се до краја прелазног рока ангажују фудбалере који ће допринети бржој и квалитетној игри.

-А они на које Крунић више не буде рачунао постићемо да оду из Радничког и да потраже нову средину –каже Тончев.

 Он је поновио да у сваком случају руководство Радничког не тражи оправдање, већ ће све то се дешавало бити предмет анализе, пре свега како би се исправиле системске грешке и како би се наставило са стварањем озбиљног и здравог клуба.

-Пораз у квалификацијама остављмо иза себе, и окрећемо се ка домаћем првенству како бисмо доказали да наш успех није случајан већ резултат континуираног рада – закључио је први човек Радничког.

 

КОМЕНТАРИ 1

Сва поља су обавезна.

voodooser

trujes ivice, ispao si glup ko da ne kazem sta ... mesto da si potrosio 100.000evra na kasvetna pojacanja, sad bi samo od drugog kola kvalifikacija i karata od ajntrahta zgrnuo pola miliona .......

резервација карата

резервишите вашу карту!

Пoсетите сајт и резервишите карту за ваш омиљени клуб

Ticketline

званична брошура клуба

преузмите нашу званичну брошуру

Сазнајте информације о клубу!

Брошура

ГЛАВНИ СПОНЗОРИ

МЕДИЈСКИ ПАРТНЕРИ

СУПЕР ЛИГА СРБИЈЕ