ФК РАДНИЧКИ

02.08.2019

МАРКОВИЋ: ПАРТИЗАН ТРАЖИ АЛИБИ ЗА СВОЈЕ НЕУСПЕХЕ

НАЈВАЖНИЈЕ

Са великим изненађењем у нишком Радничком гледају на последња дешавања у српском фудбалу, односно на иступе појединаца из руководства и посебно навијача Партизана. То изненађење стигло је после транспарента раширеног на утакмици квалификација за Лигу Европе коју су „црно-бели“ одиграли синоћ против велшког Конахас Кија, а који су истакли навијачи Партизана. На транспаренту је било написано: „Пријатељски меч у националном шампионату. УЕФА! Погледајте меч Црвена звезда – Раднички“.

Очигледно је, истичу у Радничком да су навијачи Партизана („гробари“) алудирали на сумње руководства Партизана и на изјаву потпредседника клуба из Хумске 1, Владимира Вулетића „да су Црвена звезда и Раднички у 2.колу домаћег шампионата одиграли „пријатељски меч“.

 Вршилац дужности председника Радничког Драган Марковић данас се огласио поводом овог догађаја.

-Наш циљ у Радничком је да створимо најбољи клуб у Србији, да будемо бољи и од Звезде и од Партизана и тај пројекат реализујемо у складу са сопственим могућностима и на фер и најспортскији начин. У претходној сезони успели смо да раздвојимо Црвену звезду и Партизан, били смо вицешампиони и то је за нас на Чаиру велики успех, али и још већи подстрек да наставимо да радимо као до сада – да стварамо нови, успешнији и трофејни Раднички. Схватили смо и на крају претходне сезоне, али и сада, да тај наш циљ некоме много смета и да све што чинимо у Нишу и нишком фудбалу некоме очигледно не одговара, па смо непрестано на нечијој мети „за одстрел“. Дефинитивно је Раднички трн у оку многим клубовима, понајвише изгледа Партизану и да се на сваки начин покушава да обезвреди и деградира наш рад и наше настојање да створимо јак клуб. Ми, међутим, нећемо одустати од циља, а саветујемо све оне који нас нападају да више гледају у своје двориште. Јер ми смо успели, поред свега осталог и финансијски да се консолидујемо и да своја дуговања сведемо на минимум, за разлику од оних који нас нападају, и који би требало да се баве својим проблемима, а не нама-  рекао је Марковић и додао:

-Најновије спиновање Фудбалског клуба Партизан показује само да су они већ на самом почетку домаћег првенства почели да траже алиби за своје будуће неуспехе. Све ово указује да је за појединце у Партизану регуларна и поштена само она утакмица коју Раднички или Црвена звезда изгубе. И да су у великом проблему када играју ова два тима, јер не знају кога би више критиковали. У сваком случају поједини функционери Партизана су већ сада почели са пласирањем измишљених вести о некаквој врсти уроте против њих,  а све у циљу да се представе као жртве. То не приличи великом клубу као што је Партизан. Ми поштујемо све своје противнике на терену али нећемо дозволити да се неко брани или оправдава своје неуспехе тако што у своје проблеме увлачи Раднички. ФК Раднички је успео у кратком временском року да постане финансијски стабилан и успешан клуб. То је резултат тимског рада и залагања за клуб. Као што смо више пута истакли,  позивамо људе из УЕФА да дођу и провере било коју нашу утакмицу, јер ми смо увек били транспарентни. У сваком случају, сматрамо да није примерено  распиривање навијачких страсти и ширење мржње према другим клубовима, што за крајњи циљ има оправдање њих самих  пред сопственим навијачима. У складу са тим, треба да престану да траже алиби за своје неуспехе у туђем дворишту и да почну да се баве својим тимом и игром- јасан је Марковић.

В.д. председника Радничког посебно је истакао:

-Нису нам никако јасне сумње изречене у Партизану око исхода сусрета Црвене звезде и Радничког...!?!  Рећи ћу да је оно што је написано на транспаренту и оно што изјављују појединци из Партизана, за Раднички само комплимент, никако нешто друго. Схватамо да би они били мирни једино да је Раднички савладао Црвену звезду. Колико је то било реално, питам се? Звезда је најбољи и најуспешнији српски клуб, а ми смо на крају прошле сезоне доказали да смо одмах уз ту најуспешнију Звезду, а много бољи и по резултатима и пласману од Партизана. Дошло је, међутим, изгледа време да у клубу из Хумске признају јавно да нас се боје, да се плаше Радничког и да им Раднички смета. Жалосно је да за обрачун са неким замишљеним или измишљеним ривалом, а јасно је да је Партизану сада Раднички већи ривал од Звезде, злоупотребљавају навијачи. Ако постоји било каква сумња у резултат сусрета Црвена звезда-Раднички и ту је за нас ствар потпуно чиста – постоје надлежни и званични органи, па нека се они позабаве тиме ако сматрају да нешто није било у реду. А не да се преко навијача исказује, а тврдим и да је неосновано и несхватљиво, незадовољство оних који нас се плаше, па чак и да се УЕФА „обавештава“ о нечему што су само обичне и за све необјашњиве произвољности- завршио је Марковић.

 

 

 

 

 

 

КОМЕНТАРИ 0

Сва поља су обавезна.

резервација карата

резервишите вашу карту!

Пoсетите сајт и резервишите карту за ваш омиљени клуб

Ticketline

званична брошура клуба

преузмите нашу званичну брошуру

Сазнајте информације о клубу!

Брошура

ГЛАВНИ СПОНЗОРИ

МЕДИЈСКИ ПАРТНЕРИ

СУПЕР ЛИГА СРБИЈЕ