ФК РАДНИЧКИ

30.11.2019

ИСТОРИЈСКА ПОБЕДА РАДНИЧКОГ У ИВАЊИЦИ

ИЗВЕШТАЈ

Раднички је у Ивањици остварио најубедљивију победу у историји у првенственим мечевима. Најбољом партијом у сезони фудбалери Радничког декласирали су Јавор на гостовању резултатом 7:0 у 18. колу Суперлиге Србије.

Нишки тим је у Ивањици демонстрирао силу  од првог до последњег минута. Пружио је фантастичну партију,  потпуно је надиграо домаћина у свим елементима фудбала, напунио му мрежу до врха и најавио сјајне представе и у наставку сезоне .

Изабраници Милорада Косановића  на полувремену су водили са 2:0, а стрелци су били Лазар Ђорђевић у десетом минуту и Никола Чумић у 38.

У наставку је Раднички био још силовитији , играо је фуриозно, а мрежу Јавора редом су погађали Ерик Јирка у 48, Душан Пантелић  у 65, Нермин Хаскић у 66., Никола Чумић у 76. и Стефан Михајловић у 83. минуту.

Шеф стручног штаба Радничког Милорад Косановић био је веома задовољан и жесток у коментру након овог сусрета.

-Драго ми је због ове  победе и што сам се као тренер уписао у историју Радничког. Сада сам сигуран да ће ме у Нишу вечно памтити.  Играли смо како треба. Чврсто, снажно и храбро. Ставили смо брзо ствари под контролу и онда искористили све слабости које је Јавор испољио. Прва два гола смо дали на време и то је отворило утакмицу. На полувремену смо се договорили да појуримо 3:0 и затворимо меч, а када смо то урадили договорили смо се да не стајемо и да играмо јако до краја, што смо и учинили. То је оно што ме највише радује, да смо трајали свих 90 минута. Оно што није било лепо је изјава мог колеге из Јавора Бонџулића, који ме увредио рекавши да ја средом лепо објашњавам ко је крив за слабе резултате српских клубова у Европи, а онда ми суботом одговара када се те слабости појаве на нашим утакмицама. Он је вероватно незадовољан због поништеног гола Јавору код 0:0, али био је чист фаул. После тога смо вређани са трибина, а он је подлегао суду публике. Боље би му било да научи нешто и да води екипу другачије, а не да дозволи да му екипа кући прими седам голова, а могла је да прими 12- рекао је Косановић.

ЈАВОР: Лазовић, Јевремовић, Пишчевић (Звеканов), Маричић, Крнић, Долмагић, Колаковић (Цветковић), Павишић, Петковић (Николић), Мркаић, Амановић.

РАДНИЧКИ: Петровић, Тодоровски, Стевановић, Л. Ђорђевић, Јирка, Сулака, Нома, Пантелић, Мелег (Михајловић), Чумић (Ф. Кнежевић), Хаскић.

КОМЕНТАРИ 0

Сва поља су обавезна.

резервација карата

резервишите вашу карту!

Пoсетите сајт и резервишите карту за ваш омиљени клуб

Ticketline

званична брошура клуба

преузмите нашу званичну брошуру

Сазнајте информације о клубу!

Брошура

ГЛАВНИ СПОНЗОРИ

МЕДИЈСКИ ПАРТНЕРИ

СУПЕР ЛИГА СРБИЈЕ