ФК РАДНИЧКИ

02.12.2019

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

НАЈВАЖНИЈЕ

Фудбалски клуб Раднички најоштрије осуђује покушаје појединих медија да недавну историјску победу нашег клуба у Ивањици, против екипе Јавора резултатом 7:0, унизе пласирањем трачева и неистина и да тако поново покушају да наруше углед и част нашег клуба.

 Од када је Раднички почео да остварује одличне резултате у последњих неколико година сведоци смо континуиране кампање да се омаловажи сваки наш резултат. Сада је већ постало уобичајно да када Раднички побеђује да се онда у медијима потурају разне неистине. То се десило и сада. Опет се показало да оно што појединци не могу да опросте Радничком је победа и успех. Питамо све како је могуће да неко тврди да се може наместити да неко постигне, односно прими седам голова на једној утакмици?  Да ли је и Црвена звезда наместила меч са Бајерном из Минхена? Питамо се да ли је требало да на 3:0 кажемо нашим фудбалерима да не играју нападачки јер ће нас неко оптужити за намештање резултата. Седам голова Раднички је дао из игре, није било пенала, није било црвеног картона за противника и заиста је злонамерно и неозбиљно од појединаца да тврде да је неко утицао на коначан исход меча.  Нападнути смо прљавим оружјем и то од оних који на терену нису могли да нам дају један гол.  Раднички је у сваком случају свој квалитет показао на терену, а онима који не воле Раднички који побеђује остављамо да се користе прљавим средствима јер самим тим и спортској јавности показују ко су они. Наравно да је најлакше за све у Ивањици да због  резултатског дебакла одговорност траже у „вишој сили“, уместо у својим редовима, али то не оправдава поједине медије који су на тенденциозан начин тај несумњиви неуспех Јавора искористили како би се опет обрачунали са Радничким, без навођења било каквих чињеница.

Недавно је Јавор изгубио од Партизана са 6:2, али није реаговао на овакав начин, што намеће питање да ли њима смета само када се губи од клуба са југа Србије?

 Поновићемо оно што смо више пута наглашавали, да се квалитетан фудбал игра и на југу Србије и да са том чињеницом морају да се помире сви и да прекину да нас оптужују за све и свашта. Сматрамо да селективност и злонамерност у извештавању са ове, али и са других утакмица, пре свега наноси штету српском фудбалу.

ФК Раднички од медија тражи да се понашају у складу са професионалном етиком и да појединци свој лични анимозитет према нашем клубу оставе по страни и да  објективно извештавају о нама.

                                               председник Скупштине ФК Раднички Радан Илић

КОМЕНТАРИ 0

Сва поља су обавезна.

резервација карата

резервишите вашу карту!

Пoсетите сајт и резервишите карту за ваш омиљени клуб

Ticketline

званична брошура клуба

преузмите нашу званичну брошуру

Сазнајте информације о клубу!

Брошура

ГЛАВНИ СПОНЗОРИ

МЕДИЈСКИ ПАРТНЕРИ

СУПЕР ЛИГА СРБИЈЕ