ФК РАДНИЧКИ

27.12.2019

Раднички у хуманитарној мисији

НАЈВАЖНИЈЕ

Чланови фудбалског клуба Раднички данас су посетили тренинг Клуба кошарке у колицима “Наис”. Том приликом је Раднички на иницијативу првог човека клуба Ивице Тончева реализовао акцију у помоћи и подстицању кошаркаша у колицима из Наиса, како би они у наредном периоду имали све неопходне услове за постизање што бољих резултата. Раднички и Наис су уз то промовисали кошарку у колицима, разбили предрасуде и одиграли ревијалну утакмицу кошарке у колицима.

 Александар Динић, репрезентативац Србије у кошарци у колицима, добио је своја спортска колица после апела који је упутио ККК „Наис“ чији је Александар играч. У помоћ су притекли људи добре воље, а прикључио им се Фудбалски клуб „Раднички“  који је уплатио новчана средстава да колица која су направљена у Италији коначно стигну до Александра. Тим поводом су се и чланови кадетске екипе ФК „Раднички“ придружили кошаркашима у колицима ККК „Наис“ и у хали Чаир са њима одиграли тренинг утакмицу. Млади фудбалери су без трунке размишљања сели у колица и узели кошаркашку лопту у руке.

Тренер кадетске екипе Радничког Владимир Ђорђевић  истакао је да је свима у клубу изузетно драго што су помогли да Александар Динић добије своја спортска колица.

 -Драго ми је што смо захваљујући иницијативи првог човека клуба Ивице Тончева и руководства помогли  кошаркашима у колицима у границама наших могућности и што је  Александар који је репрезентативац наше земље у овом спорту добио колица са којима ће постићи још боље резултате на терену. Поносим се и нашим младим фудбалерима који су без икаквих предрасуда сели у колица и прихватили да одиграју утакмицу са кошаркашима- рекао је Ђорђевић и додао да је ово само почетак сарадње ова два спортска клуба и да верује да ће кошаркаши у колицима постати верни навијачи Радничког који ће са трибина пратити све фудбалске утакмице.

 Задовољство због данашњег догађаја и акције Радничког није крио ни председник Кошаркашког клуба у колицима „Наис“ др Марко Александровић.

  -На нашу велику срећу позиву за помоћ у куповини колица за нашег играча одазвао и Фудбалски клуб „Раднички“ и уплатио недостајућа средства за куповину колица, на чему смо им неизмерно захвални. У контакту који смо остварили договорили смо се да наша сарадња постане још ужа. Конкретно  се ради о томе да наши играчи и управа клуба долазе на утакмице Радничког и пруже им подршку са трибина, али и да фудбалери млађих категорија Радничког дођу на на наш тренинг и да спарингују нашим кошаркашима. Они су сигурно добри спортисти, али је ово била сјајна прилика да покажу да су и добри људи- казао је Александровић.

 То се и догодило. Фудбалери из кадетске екипе Радничког су ушли у „ципеле“ особа са инвалидитетом, сели у њихова колица  и сат времена играли кошарку.

  -Овај отворени  тренинг ККК „Наис“ заједно са фудбалерима млађих категорија ФК „Раднички“ показује да није тешко сести у колица и видети, макар на сат времена, како је бити особа са  инвалидитетом. Мислим да ћемо у наредном периоду, како смо кренули са неким Основним школама, и са другим спортским колективима у Нишу, али и са другим категоријама фудбалера Радничког, да наставимо ову акцију. Радничком сам неизмерно захвалан на овој идеји која је потекла од њих и коју сада реализујемо- закључио је Марко Александровић.

КОМЕНТАРИ 0

Сва поља су обавезна.

резервација карата

резервишите вашу карту!

Пoсетите сајт и резервишите карту за ваш омиљени клуб

Ticketline

званична брошура клуба

преузмите нашу званичну брошуру

Сазнајте информације о клубу!

Брошура

ГЛАВНИ СПОНЗОРИ

МЕДИЈСКИ ПАРТНЕРИ

СУПЕР ЛИГА СРБИЈЕ