ФК РАДНИЧКИ

29.12.2018

ТОНЧЕВ ОДГОВОРИО СТОЈКОВИЋУ И ПОСЛАО ЈАКУ ПОРУКУ ФУДБАЛСКОЈ СРБИЈИ

НАЈВАЖНИЈЕ

Нема сумње да је изјава Владимира Стојковића изазвала велику пажњу јавности, када је чувар мреже Партизана у интервјуу за Мондо директно ''ударио'' на Раднички из Ниша!

Подсетимо, доскорашњи репрезентативац Србије је рекао ''преживели смо Обилић, преживећемо и Раднички'' и том приликом није бирао речи о играма Нишлија током ове јесење полусезоне у Супер лиги.

Осим што је Раднички поистоветио са Обилићем, Стојковић је поручио да су изабраници Ненада Лалатовића за шпанску лигу. Да играју са Реалом и Барселоном, јер су то заслужили.

Дан касније, у разговору за Телеграф, први човек Радничког из Ниша Ивица Тончев имао је јаку поруку за целу фудбалску Србију.

- Многе у Србији боли успех Радничког из Ниша, али на њихову жалост Раднички је дете које се тек родило. То је процес који никада више не може бити заустављен. Свуда у Европи и свету постоје фудбалски клубови и лиге у којој не играју само два тима. Процес играња фудбала у свету је измишљен да постоје лиге од најмање 12 клубова па све до 20. И Раднички Ниш је постао један од клубова који је озбиљан конкурент, не само за Куп као што неки конкуренти кажу. Причају да ту постоје неки договори ко ће узети Куп, а ко првенство. Не знам ни како то да назовем. Као да смо на пијаци и  да кажу ''дајте ми 200 грама овога или онога'' - рекао је Тончев за Телеграф и наставио:

- Никада се више у Србији пред почетак сезоне неће знати ко ће бити први и други. Осим Радничког, надам се да ће и Чукарички, Војводина и Напредак ојачати. Желим им да буду 100 пута јачи него што су сада.

Наставио је Тончев у истом тону.

- Та фудбалска Србија, где постоје само два клуба, је умрла. И никада више неће бити процес, кад се дете роди, да ли навија за Звезду или Партизан. Тога нема више, то је умрло у комунизму. А ми не живимо више у комунизму. Нема више нигде да су у питању два клуба. Некада је ЦСКА из Софије био великан, сада није, Левски је исто то био, па Стеауа, Хајдук Сплит...

Имао је Тончев и конкретан одговор на све оно што је Стојковић рекао.

- Ја не знам да ли је то његов лични став или није, али знам да код мене фудбалери у уговору имају да не могу да причају шта хоће и како хоће у јавности. Да ли Меси може да коментарише шта раде Реал и Виљареал? У уговору сваког професионалца пише да јавну реч има клуб. Излазак појединца у медије је доказ шта се дешава у том клубу. Нису Раднички, Тончев или неко други криви за то што се дешава код њих. Као, на пример, што је овај штрајк - јасан је био Тончев који се потом запитао:

- Како тај исти господин има 500.000 евра плату, а мој голман има 1.500 евра? Из којих то јаких средстава иду те паре?

Засметало је Тончеву и то што је Стојковић рекао да у Србији ''имају два тима који по 40 утакмица не могу да изгубе''. Први чувар мреже црно-белих је мислио на Црвену звезду и Раднички, мада је изјава помало контрадикторна с обзиром на то да је и Партизан под вођством Марка Николића везао 31 утакмицу у шампионату без пораза, док Раднички има 19  у низу тренутно.

- А то што каже да нисмо изгубили 40 утакмица, ја ћу само рећи: ''Не 40, него нећемо ниједну до краја да изгубимо.'' То је наша филозофија. Али, опет, можда и све изгубимо. Ја то не могу да знам.

Према речима првог човека Нишлија, Ненад Лалатовић је и даље тренер клуба.

- Са њим не постоји никакав проблем, нити је кад био. Може да иде ако има инострану понуду како би зарадио паре. Иначе, он је тренер Радничког - закључио је Тончев у разговору за Телеграф.

 

КОМЕНТАРИ 0

Сва поља су обавезна.

резервација карата

резервишите вашу карту!

Пoсетите сајт и резервишите карту за ваш омиљени клуб

Ticketline

званична брошура клуба

преузмите нашу званичну брошуру

Сазнајте информације о клубу!

Брошура

ГЛАВНИ СПОНЗОРИ

МЕДИЈСКИ ПАРТНЕРИ

СУПЕР ЛИГА СРБИЈЕ