Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Лалатовић пред Радник: уз наш максимум и подршку навијача сутра побеђујемо

Фудбалере нишког Радничког у суботу од 13 сати очекује дуел са екипом Радника из Сурдулице у 22. колу Суперлиге Србије.

Шеф стручног штаба Радничког Ненад Лалатовић и фудбалер Стефан Цветковић најавили су предстојећи меч против тима који заузима 16. позицију на табели.

Лалатовић је најпре анализирао сутрашњи меч и осврнуо се на екипу Радника:
Сутра нас очекује дерби југа Србије. Играмо против екипе коју врло добро познајем. Имам само речи хвале за Радник јер су се јако добро појачали и на свим позицијама у тиму имају квалитетне играче. Да су имали овакав састав на почетку сезоне, борили би се за пласман у Европу а не за опстанак. Макарић, Дражић, Радуловић и сви остали који су ту имају квалитет да једним потезом реше утакмицу. Играју јако добро иза лопте, имају сјајну полуконтру и контру, када играју на страни организовано се бране и тешко их је пробити. После одузете лопте имају брзу транзицију, па морамо бити опрезни и не смемо се опустити нити један минут. Видели сте како је прошао Партизан против екипе Младост ГАТ. То сам рекао и играчима, за нас је свака утакмица као финале Kупа, потребан ми је максималан фокус сваког од њих. И даље смо у опасној зони а све екипе су сличног квалитета и заиста је тешко предвидети коначан расплет у првенству.

Говорио је потом о тренутној форми екипе и нагласио да је тиму потребан континуитет добрих резултата:
Желимо да поновимо игру из утакмица против Лучана и Пазараца и да у меч уђемо мотивисанији од противника. На правом смо путу и из меча у меч морамо да подижемо ниво игре. Драго ми је и што смо после 7 година донели бод из Пазара у Ниш, играчи су оставили срце на терену, ја им честитам на приступу. Сада морамо да потврдимо те бодове, али неће бити нимало лако, понављам да изузетно ценим играче и стручни штаб Радника. Међутим, не занима ме да ли је наспрам нас Радник, Црвена звезда или неко трећи, играмо на нашем Чаиру и овде ћемо увек ићи на победу. Овом приликом бих позвао наше навијаче да дођу у што већем броју и да нам буту ветар у леђа на овој утакмици. Меч ће се играти у суботу по лепом времену и екипа и ја желимо да им се представимо у најбољем светлу.

Задовољство шефу струке Радничког донеле су и позитивне вести из медицинског дела стручног штаба:
-Опоравили су нам се Белаковић и Андрић и враћају се у тим, што је за нас јако битно. Са њима имамо квалитет више и у офанзивним и у дефанзивним аспектима игре.

Kомисија за жалбе ФСС-а преиначила је суспензију којом је Ненад Лалатовић био кажњен због искључења на утакмици против екипа Младости, те ће стратег нишког тима бити уз аут линију на сутрашњем мечу:
Заиста нисам заслужио онакву казну, нисам поновио дело због којег сам био на условној казни. Против Младости сам искључен после два жута картона, и било ми је јако тешко када сам сазнао да нећу моћи да водим тим на чак четири утакмице. Желео бих да се захвалим Kомисији за жалбе, клуб и ја смо уложили жалбу коју смо утемељили на аргументима и верујем да су сада одлучили по прописима – кажњен сам једном утакмицом, и остају ми три жута картона.

Стефан Цветковић био је један од најбољих играча Радничког на припремним утакмицама, најефикаснији стрелац у Анталији, али још увек чека погодак у наставку првенства:
-У прва два кола имао сам пуно прилика, чак и неискоришћен једанаестерац, време је да кренем да погађам и наставим форму из предсезоне. Очекује нас тешка утакмица, прави дерби. Идемо на победу, иако Радник има добру екипу и довели су доста квалитетна појачања у протеклом прелазном року. Фокусирани смо, међутим, само на нашу игру, спремамо се из утакмице у утакмицу. Идемо на победу сутра и урадићемо све да добијемо меч. Иза себе имамо две добре утакмице, надам се да сутра настављамо низ са нова три бода.

Утакмица на стадиону Чаир почиње у 13 часова, а главни судија биће Новак Симовић. Улазнице за меч могуће је купити на билетарници на источној трибини стадиона Чаир од 10 часова по цени од 300 динара за јужну трибину, 500 за источну и западну и 2000 за улаз у свечану ложу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *