Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Раднички – Војводина 1:0

Раднички је победио Војводину са 1:0 у 33. колу Суперлиге Србије, односно 3. колу плеј-офа и направио велики корак ка освајању четвртог места на табели.

Утакмица на Чаиру била је борбена, није донела пуно шанси, а домаћин је славио голом Мићибућија у 49. минуту након велике грешке дефанзиваца Војводине.

У Нишу је вечерас виђена својеврсна реприза дуела истих ривала од пре месец и по дана, што је била последња победа Радничког на Чаиру, пре ове. Од Војводине до Војводине. Идентичан резултат, сличан садржај.

Играо се 49. минут, када су кардинално погрешили Стевановић, па Ковачевић, а ни голман Роцков се није прославио у обе ситуације. Он је најпре главом испуцао лопту, пошто је истрчао ван казненог простора, Стевановић ју је јако лоше примио и дозволио је агресивном Мићибућију да је „украде“, онда је Ковачевић буквално одлетео у празно, Роцков за њим, а популарном „Мићи“ остало је да лопту убаци у празну мрежу за, испоставиће се, коначан резултат.

Било је јасно да ће Раднички након тога умети да „затвори“ утакмицу и не дозволи ривалу да му припрети, јер то је нешто што нишки тим одлично ради. Ако нешто мора да се издвоји, уз покушаје Вукадиновића на једној и Мићибућија на другој страни из првог полувремена, оба са око 20 метара, и оба поред стативе, онда су то још два ударца из даљине пред крај меча. Стевановић је покушао из слободног ударца, а Арсић у надокнади времена са око 25 метара, али се Роцков тада истакао.

Реч тренера

РАДОСЛАВ БАТАК, РАДНИЧКИ:

Јако је тешко било играти ову утакмицу. После месец и по дана од претходног дуела са Војводином, када је такође било 1:0. Након меча у Крушевцу, када је било много голова, овде је било јако мало шанси. Веома сам задовољан, врло важна три бода на путу ка нашем циљу.

ДРАГАН РАДОЈИЧИЋ, ВОЈВОДИНА:

Раднички, сем овог шута Арсића у надокнади времена, није створио ниједну прилику. Ми смо у првом полувремену имали три, четири изласка, нисмо их реализовали. Раднички се након гола затворио, као што то већ одлично ради. Ми нисмо били конкретни, а је психолошки тешко се вратити кад из кола у коло примаш овакве голове. Читав план игре падне у воду, само нас је победа враћала у живот, а ми овако примимо гол. Ово је наша реалност, не могу да побегнем од тога.

РАДНИЧКИ: Дујмовић, Јамкам, Савић, Вујадиновић, Станковић (од 62. Млађовић), Ковачевић (од 46. Аксентијевић), Арсић, Месаровић (од 86. Пејовић), Митровић, Мићибући (од 79. Томић), Касалица (од 62. Штулић).

ВОЈВОДИНА: Роцков, Лазаревић (од 75. Новевски), Стевановић, Ковачевић (од 52. Нешковић), Јеличић, Ђорђевић, Максимовић (од 64. Зукић), Топић (од 75. Бастајић), Симић, Вукадиновић, Матић (од 64. Вукчевић).

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *