Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Раднички – Металац 1:1

Заостала утакмица десетог кола Суперлиге Србије између Радничког и Металца завршена је ремијем 1:1.

Гости из Горњег Милановца су повели голом Стефана Цветковића у 40. минуту, а изједначио је Миљан Шкрбић у 52.

Уводних 20 минута протекло је у борби за превласт на средини терена. Раднички је поново изашао у формацији 3-4-2-1, успео је да се наметне у поседу лопте, али је први запретио Металац. У деветом минуту је шутирао Ђурић после једне полуконтре, а лопта је отишла замало поред гола.

Раднички је прву шансу на мечу имао у 21. минуту. Опсада гола Металца трајала је дуго, а онда је Арсић упутио центаршут ка Шкрбићу, чији је ударац изблокиран. Лопта се потом одбила до Митровића, који је био у веома доброј позицији, али је и његов покушај завршио у блоку гостујућих дефанзиваца. Десет минута касније је Стевановић био најбољи у скоку после корнера Арсића, захватио је лопту главом, али је и послао поред гола.

Нишлије су наставиле са нападима и у 38. минуту су имале стопостотну шансу. Вања Илић је после продора упослио Станковића, који је са леве стране центрирао у казнени простор Металца. Лопта је за неколико центиметара прелетела Шкрбића, али је дошла до Тодороског, који је био сам на другој стативи. Када се очекивао погодак, фудбалер из Северне Македоније је слабо шутирао, па је голман Масларевић успео да укроти његов ударац.

Само два минута касније Раднички је сурово кажњен за овај промашај. Влалукин је послао сјајан пас у празан простор за Цветковића, којим је разбио дефанзивну линију домаћих. Цветковић је кренуо сам са десне стране, а онда је силовитим ударцем по земљи погодио супротни угао, за 0:1. Био је то шут из неугодне позиције и делује да је голман Дамир Кахриман морао боље да реагује.

На самом почетку другог дела је Раднички свим силама кренуо по изјендачење. Ређали су се напади ка голу Масларевића, али гостујући голман није био у великој опасности, јер је његова одбрана функционисала веома добро. Чинило се да је бедем екипе из Горњег Милановца непробојан, али је у 52. минуту ипак срушен. Слободан ударац са десне стране извео је Арсић и послао незгодну лопту пред гол гостију, где ју је кратко главом одбио Шарић. Ипак, она је пала право на ногу Шкрбића, који је у маниру најбољих нападача на свету ухватио фантастичан волеј из прве, погодио саме рашље и постигао један од најлепших голова у досадашњем делу првенства.

У 57. минуту се истакао Дамир Кахриман, када је одбранио зицер Влалукину. Играч Металца је тукао главом из непосредне близине након центаршута Цветковића. Само 30 секунди касније узвратио је Раднички. Арсић је у контри вукао лопту 40 метара, затим је лепо одложио за Илића, а овај је оклевао са ударцем, иако је био у одличној ситуацији, па је на крају изблокиран.

У 61. минуту Кахриман је одбранио “бомбу” Ђурића са 25 метара, а два минута касније је скинуо зицер и Цветковићу, који је изашао сам пред њега у брзој контри Металца.

Домаћин је у 69. минуту остао са играчем мање на терену, због другог жутог картона Вање Илића. Баш од тог момента је драстичано опао ритам утакмице. Било је неколико покушаја на обе стране после прекида, али се резултат није мењао.

Раднички је сада осми на табели са 13 бодова на свом конту, док је Металац десети са бодом мање и утакмицом мање.

Ниш, 30. септембра. Стадион Чаир. Судија: Данило Николић . Жути картони: Илић, Стевановић, Митровић (Раднички), Фићовић (Металац). Црвени картон: Илић (Раднички) у 69.минуту.

РАДНИЧКИ: Кахриман, Стевановић, Вујадиновић, Бјеличић, Станковић, Тодороски (од 65. Томић), Ковачевић, Арсић (од 88. Савић), Илић, Митровић(од 87. Ристић), Шкрбић( од 77. Павлов).

МЕТАЛАЦ: Масларевић, Стојић, Фићовић, Цветковић, Крајишник, Ђурић (од 77. Фуртула), Шарић (од 62. Ступаревић), Васиљевић, Антонијевић, Млађовић, Влалукин.

Станковић уписао стотку

Леви бек Радничког Никола Станковић је против Металца одиграо 100. такмичарску утакмицу за нишки тим. У то име му је спортски директор Александар Јовановић пре почетка утакмице уручио дрес са бројем 100.

РЕЧ ТРЕНЕРА:

Радослав Батак, Раднички:

Била је ово веома борбена и отворена утакмица. Раднички је за викенд остварио прву победу у гостима још од децембра прошле године. На тим крилима смо дочекали овај меч са жељом да победимо. Били смо ослабљени, али смо добро отворили. Контролисали смо ситуацију, имали стопостону шансу преко Тодороског и онда смо примили гол после 120 секунди. Нисмо престали да нападамо и у другом полувремену, дали смо гол на време, али смо онда остали са десеторицом. И након тога је било још неколико ситуација, али тешко је играти 25 минута са играчем мање. Могу само да похвалим екипу, били су борбени, дали су све од себе. Металац је показао да је одлична екипа, имали су и они своје озбиљне шансе. На крају сам задовољан са четири бода из два меча.

Жарко Лазетић, Металац:

Ово је била јако добра утакмица. Виђено је пуно трчања, транзиције и квалитетне игре на обе стране. У Нишу је јако тешко играти. Ми смо прошле године овде глатко изгубили, а сада смо водили и примили смо тај еврогол, где заиста нисмо могли да се одбранимо од те мајсторије. Било је мало проблема у игри иза лопте. Раднички нам је створио некоколико шанси из контри и прекида, али смо и ми имали сјајне периоде игре и доста шанси да ово решимо у нашу корист. Задовољан сам начином на који смо играли, најмлађа смо екипа у лиги и верујем да ћемо из меча у меч бити све бољи.

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *