Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Раднички – Напредак 3:2

На Чаиру су виђени велики преокрет од 0:2 до 3:2 и несвакидашње прво полувреме.

Играо се трећи минут када је Матић побегао Јамкаму и изашао сам пред голмана Стевановића. Камерунац је стартовао као последњи играч у одбрани на 18 метара од свог гола и судија Марковић му је без размишљања показао црвени картон.

Уследио је слободан ударац, а њега је у петом минуту фантастично извео Крстић и на ефектан начин савладао младог Стевановића, за 0:1.

Само неколико секунди касније нови шок за домаћи тим. Раднички је кренуо са центра, Крушевљани су одмах одузели лопту, уследила је брза акција, коју је на маестралан начин крунисао Бастајић. Изломио је Аксентијевића по левој страни и прецизним ударцем са 20-ак метара погодио супротни угао, за 0:2 у шестом минуту.

Бастајић је четири минута касније покварио утисак. Ударио је лактом Аксентијевића у браду, па је и он зарадио директан црвени картон.

Нишлије су потом преузеле иницијативу и смањиле на 1:2 у 27. минуту преко доскорашњег играча Напретка Саше Марјановића. Он је главом са седам метара у паду матирао Петрића, после веома доброг центаршута левог бека Стојановића.

Раднички је нападао до краја првог полувремена, није могао до поготка, а мало је недостајало да Напредак право ниоткуда поново дође до два гола разлике. Мићин је тукао из даљине у последњим секундама овог дела игре и погодио стативу.

Нишки тим је боље отворио друго полувреме и изједначио је на 2:2 у 55. минуту. Поново је стрелац био Марјановић и поново главом. Овај пут после центаршута Месаровића из корнера са леве стране.

Након тога, урагански напади Радничког, висио је гол Напретка у ваздуху и пао је у 80 минуту. Био је то дуг напад домаће екипе, а на крају је млади Стајић главом спустио лопту на другу стативу, тамо се најбоље снашао Штулић и наставио своју голгетерску серију, за коначних 3:2.

Раднички сада има осам бодова. Напредак је последњи на табели са само два бода.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *