Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Раднички- Нови Пазар 1:1

Раднички је одиграо 1:1 са Новим Пазаром у 24. колу Суперлиге Србије.

Дуел на Чаиру је почео веома добро по домаћи тим. Већ у четвртом минуту је Лазар Јовановић квалитетно извео корнер са десне стране, а млади Митровић у казненом простору ухватио ефектне „маказице“. Голман Кукић је већ био савладан, али се на гол-линији испречио Парађина и успео је да спаси Пазарце.

Гостима спаса ипак није било пет минута касније, када је Пејовић са средине терена послао фантастичан пас, кроз задњу линију Новог Пазара, у празан простор за Мићибућија. Јапанац је буквално био спојен са голом, за делић секунде је избегао офсајд позицију, спретно је реаговао и ударцем са десетак метара рутински матирао Кукића, за 1:0. Проверавала се ова ситуација у ВАР соби, а одлука је била да нема недозвољене позиције и да је погодак регуларан.

Само два минута касније гости су право ниоткуда створили стопостону прилику. Момак из Гане Ибрахим Мустафа је проиграо Димића, а овај се након кикса домаће одбране изненада нашао очи у очи са голманом Дујмовићем. Шутирао је траљаво и право у чувара мреже Нишлија.

Уследио је миран период игре, Раднички је имао потпуну контролу над мечом, али није био конкретан завршници. У 41. минуту су гости запретили преко Чечарића, а његов ударац главом отишао је изнад пречке.

Друго полувреме је почелом шансом за гостујући састав. Чечарић је квалитетно центрирао, лопта је прелетела централне дефанзивце Радничког и пала право на ногу Лончару, који се изненадио развојем ситуације, па је упутио јако лош ударац са пет метара и послао лопту високо преко гола.

Раднички је потом покушао са неколико дугих лопти ка Штулићу, али је овај и био одсечен, а изједначење је стигло у 55. минуту. После гужве у казненом простору Радничког, лопта је на левој страни дошла до Ратковића, који је вратио у шеснаестерац, а тамо се у новој гужви најбоље снашао Мустафа и ударцем из окрета са десетак метара погодио мрежу, за 1:1.

Овај погодак је моментално пренуо домаће. У 59. минуту је резервиста Јамкам упослио Јовановића, који је био у доброј позицији, тукао је са десне стране, гађао супротни угао и био непрецизан за неколико центиметара.

Само минут касније уследио је продор Стефана Митровића, када се по левој страни стуштио у шеснаестерац, али је лоше шутирао.

Наставио је Раднички да притиска, а у 70. минуту је виђен велики промашај. Митровић је поново лако прошао поред Рубежића по левом боку, ушао је у казнени простор и проиграо Касалицу, који је лоше шутирао са неких 11 метара. Међутим, тај његов лош ударац се испоставио као сјајна асистенција за Павлова, који је био сам на два метра од гола, нико га није ометао, али је Украјинац пребацио гол из најидеалније могуће позиције.

До краја је Раднички наставио да напада и управо је Павлов имао најбољу прилику. Надскочио је ривале после центаршута Арсића у 90. минуту, али је гађао у спољни део мреже.

Ниш, 25. фебруара. Стадион Чаир. Судија: Павле Томић. Стрелци: 1:0 Мићибући 9.- 1:1 Мустафа 55. Жути картон: Тиерно (Нови Пазар).

РАДНИЧКИ: Дујмовић, Вујадиновић, Савић, Аксентијевић (од 56. Јамкам), Млађовић, Ковачевић, Пејовић (од 80. Месаровић), Мићибући (од 67. Арсић), Митровић, Јовановић (од 67. Касалица), Штулић (од 56. Павлов).

НОВИ ПАЗАР: Кукић, Делимеђац, Јоксимовић, Парађина (од 46. Рубежић), Плавшић, Чечарић (од 66. Тиерно), Зимоњић, Ратковић (од 66. Максимовић), Димић, Лончар, Мустафа (од 90.Јокић).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *